Μείωση 35% στα κέρδη της Deutsche Telekom το β΄τρίμηνο
Μείωση της τάξεως του 35% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα την αγορά. Η DT προέβλεψε χειρότερα αποτελέσματα στη σταθερή τηλεφωνία.
27
Μείωση της τάξεως του 35% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα την αγορά.
Συγκεκριμένα, μειώθηκαν στα 394 εκατ. ευρώ, από 604 εκατ. ευρώ το β΄τρίμηνο του 2007, ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κέρδη 748 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,9% στα 15,13 δισ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν σε 19,3 δισ. ευρώ, από 4,9 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2007.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη μέσα από νέες εξαγορές, μετά την πρόβλεψη, τον περασμένο Μάρτιο, ότι η κερδοφορία στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας θα μειωθεί.
Επιπλέον, η εξασθένηση του δολαρίου έχει περιορίσει τα έσοδα στις ΗΠΑ, καθώς οι πωλήσεις της T-Mobile USA υποχώρησαν κατά 0,8%.
Η διοίκηση της DT προβλέπει πτώση στις πωλήσεις και τα κέρδη της γερμανικής μονάδας σταθερής τηλεφωνίας για το σύνολο του 2008, ενώ διατήρησε σταθερό τον στόχο για κέρδη EBITDA 19,3 δισ. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές 6,6 δισ. ευρώ για τον όμιλο.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οι πελάτες στη μονάδα σταθερή τηλεφωνίας μειώθηκαν κατά 653.000 άτομα. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 6,4% στα 5,29 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442