Πύρινα μέτωπα και την Κυριακή σε όλη τη χώρα
Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αιτωλοακαρνανία την Κυριακή. Η πρώτη στην περιοχή Σπάρτο και η δεύτερη, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στον οικισμό του Αστακού. Πυρκαγιές στη θέση Διχάλα Κομοτηνής και στην Ελασσόνα. Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Ελευσίνα.
103
Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακήστην Αιτωλοακαρνανία. Η πρώτη στην περιοχή Σπάρτο Αμφιλοχίας πουξεκίνησε τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής και καίει δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούνέξι οχήματα της Πυροσβεστικής και ως τη δύση του ηλίου έκαναν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη.
Η δεύτερη, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο,ξεκίνησε κοντά στον οικισμό του Αστακού, καίγοντας δασική έκταση. Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος8 οχήματα και 16 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού ως τηδύση του ηλίου έκαναν2 αεροπλάνα και2 ελικόπτερα.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην τοποθεσία Τσαμαντά του νομού Θεσπρωτίας.
Πυρκαγιάξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και σε δασική έκτασηστην περιοχή Διχάλα του νομού Ροδόπης.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 17 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού ως τη δύση του ηλίου έκαναν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Τις απογευματινές ώρες ξέσπασε φωτιά σε μάνδρα εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην Ελευσίνα, η οποία επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και τέθηκε γρήγοραυπό πλήρη έλεγχο.
Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην Ελασσόνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442