
Δεκάδες άμαχοι θύματα επιθέσεων των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν
Δεκάδες Αφγανοί που μετέβαιναν σε γαμήλιο γλέντι σκοτώθηκαν όταν μαχητικό αεροσκάφος των συμμαχικών δυνάμεων έβαλε εναντίον τους με πυρά. Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε τρεις ημέρες. Την διεξαγωγή έρευνας ζητά η κυβέρνηση του Αφγανιστάν.
95
Δεκάδες Αφγανοί που μετέβαιναν σε γαμήλιο γλέντι σκοτώθηκαν όταν μαχητικό αεροσκάφος των συμμαχικών δυνάμεων έβαλε εναντίον τους με πυρά. Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε τρεις ημέρες.
Οι Αρχές στο Αφγανιστάν αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 27 άτομα, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, και ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους δέκα. Συνολικά η ομάδα αποτελούνταν από 80-90 άτομα.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νουριστάν όπου σημειώθηκε το περιστατικό ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένοπλοι αλλά κάποιος από τους πυραύλους βγήκε από την πορεία του. Πρόσθεσε ότι σκοτώθηκαν και εξτρεμιστές.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό της Παρασκευής όπου τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από πύραυλο που εξαπέλυσαν αμερικανικά μαχητικά.
Έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να υπάρχει καλύτερος συντονισμός με τις αφγανικές δυνάμεις για την καταδίωξη των Ταλιμπάν.
Αντίθετα οι αμερικανικές δυνάμεις απορρίπτουν τις κατηγορίες ότι σκοτώθηκαν άμαχοι και κάνουν λόγο για προπαγάνδα των εξτρεμιστών και ότι οι νεκροί είναι αντάρτες. Τονίζουν ακόμη ότι οι εξτρεμιστές κρύβονται ανάμεσα σε αμάχους και ότι τους τρομοκρατούν και ότι οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις χρησιμοποιούν ένοπλα μέσα πολύ προσεκτικά.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στο Βιετνάμ – Τουλάχιστον 7 νεκροί
- Ινδία: 24χρονος έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν έσπασε ο μηχανισμός ασφαλείας σε zipline
- Άσκηση: Τα μυστικά για σφιγμένους γοφούς
- Πέντε άνθρωποι νεκροί από μαζικό πνιγμό στον ποταμό του Οχάιο
- Βενεζουέλα: 5.278 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς
- Θύελλα αντιδράσεων για την πρόθεση τοποθέτησης «υπουργικής» διοίκησης στον ΠΙΣ
