30

Ένα 10χρονο αγόρι νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διότι τσιμπήθηκε από τσιμπούρι και παρουσίασε πυρετό.

Η μητέρα του παιδιού είπε στους γιατρούς πως όταν διαπίστωσε ότι ο γιός της είχε τσιμπηθεί από τσιμπούρι, απευθύνθηκε σε δερματολόγο, ο οποίος και το αφήρεσε.

Ωστόσο, το παιδί παρουσίασε πυρετό και η μητέρα αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο, φοβούμενη το ενδεχόμενο προσβολής από τον επικίνδυνο ιό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Χρυσόστομο Ξάνθόπουλο, δείγμα του αίματος του παιδιού εστάλη για εξετάσεις στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συγχρόνως, αν και το παιδί συνεχίζει να έχει πυρετό, η γενική κλινική εικόνα του είναι καλή και εκτιμάται ότι τα συμπτώματα δεν εμπνέουν ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι μια 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή έχασε τη ζωή της, όταν στην προσπάθειά της να αφαιρέσει τσιμπούρι από δέρμα της, προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της.

Από την εξέταση του δείγματος ορού της άτυχης γυναίκας, που εστάλη στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο είδος τσιμπουριού είναι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού, ο οποίος προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας.

Εν τω μεταξύ χθες το πρωί στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία ειδικών ιατρών και υπηρεσιακών φορέων της Θράκης για το πρώτο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στην Ελλάδα, που καταγράφηκε στο νομό Ροδόπης.

Παράλληλα ξεκίνησε στην περιοχή επιδημιολογική έρευνα από το Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Ροδόπη κλιμάκιο Κτηνιάτρων του υπουργείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο