Πράσινο φως από την Κυβερνητική Επιτροπή στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε τη ρύθμιση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών, καθώς και μία σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ των οποίων η αυστηροποίηση των διατάξεων για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. «Καμία συζήτηση» για την υπόθεση της Siemens.
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομοφώνως την Τετάρτη τη ρύθμιση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, καθώς και μία σειρά άλλων θεμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων η αυστηροποίηση των διατάξεων για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
Όπως είπε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, η εισήγησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς επιδίωξη ήταν να υπάρξει απόλυτη συστοιχία του συμφώνου με το θεσμό του γάμου.
Μεταξύ των ρυθμίσεων που εγκρίθηκαν είναι και η ρύθμιση να εκδίδεται το αυτόματο διαζύγιο σε δύο από τα τέσσερα χρόνια που ισχύει σήμερα. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Siemens, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση και πρόσθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
* Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν στην Κυβερνητική συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας νέων Εφετείων, γι΄αυτό δε καθ αυτό το θέμα δήλωσε πως το γνωρίζει και δεν έχει κάτι περισσότερο.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).