
Αιτιολογημένη γνώμη κατά της Ελλάδας για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει αιτιολογημένη γνώμη σε 11 κράτη-μέλη, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, επειδή δεν μετέφεραν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις. Η οδηγία έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή από τα κράτη-μέλη πριν από τα τέλη του 2007.
95
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει αιτιολογημένη γνώμη σε 11 κράτη-μέλη, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, επειδή δεν μετέφεραν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις.
Τα κράτη-μέλη είναι το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Σουηδία και η Σλοβενία.
Η αιτιολογημένη γνώμη είναι το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας. Εάν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η οδηγία έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή από τα κράτη-μέλη πριν από τα τέλη του 2007.
Η οδηγία για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις εκδόθηκε το 2005 και έχει σκοπό να διευκολύνει τις συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών σε διασυνοριακή βάση. Επίσης, η οδηγία καθιερώνει πλαίσιο, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους εθνικούς κανόνες που ισχύουν για τις εγχώριες συγχωνεύσεις και αποτρέπει την εκκαθάριση των εταιρειών που έχουν απορροφηθεί από άλλες εταιρείες.
Παράλληλα, η οδηγία καλύπτει όλες τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, με εξαίρεση τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (OΣEKA) και περιλαμβάνει ακόμη ειδικές διατάξεις για τις συνεταιριστικές / συνεργατικές εταιρείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντίστροφη μέτρηση για τη συζήτηση της πρότασης για την προανακριτική του ΟΠΕΚΠΕ – Παίζει καθυστερήσεις η κυβέρνηση για την εξεταστική για υποκλοπές
- Μια νύχτα μόνο: Συναρπαστικές εξελίξεις
- «Heart of the Beast» με τον Μπραντ Πιτ: ‘Ερχεται τον Σεπτέμβρη στις αίθουσες
- Κρουαζιερόπλοιο «Ambition»: Παραμένει σε καραντίνα – «Εξαιρετικά μεταδοτικός ο νοροϊός» λέει ο Μαγιορκίνης
- Χανταϊός: Οκτώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του στελέχους των Άνδεων – Η ενημέρωση του ΠΟΥ
- Νέο επίδομα ανεργίας: Υπό αξιολόγηση η πιλοτική εφαρμογή – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν
