
H Shell κλείνει κι άλλες μονάδες στη Νιγηρία έπειτα από επιθέσεις ενόπλων
Η πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι έκλεισε κι άλλες μονάδες παραγωγής στο Δέλτα του Νίγηρα, έπειτα από νέα επίθεση ενόπλων σε πετρελαϊκή της εγκατάσταση στην πολιτεία Μπαγέλσα. Στα επεισόδια υπήρξε και διαρροή πετρελαίου στο περιβάλλον.
36
Η πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έκλεισε κι άλλες μονάδες παραγωγής στο Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, έπειτα από νέα επίθεση ενόπλων σε πετρελαϊκή της εγκατάσταση στην πολιτεία Μπαγέλσα.
«Έχουν επηρεαστεί μερικές γραμμές παράδοσης και υπήρξε διαρροή κάποιας ποσότητας πετρελαίου στο περιβάλλον» δήλωσε εκπρόσωπος της Shell.
«Θέτουμε σε λειτουργία φράγματα περιορισμού για να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου και έχουμε κλείσει επίσης ορισμένες μονάδες παραγωγής»πρόσθεσε.
Πηγές της νιγηριανής ασφάλειας επιβεβαίωσαν την επίθεση ενόπλων στη Μπαγέλσα.
Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ιράν: Οι διαπραγματευτές μιλούν για πρόοδο αλλά ο Τραμπ απειλεί – «Είμαι έτοιμος για ισχυρή στρατιωτική δράση»
- Απίστευτο περιστατικό σε τραμ: Οδηγός καπνίζει με τα πόδια στην κονσόλα – Πειθαρχική έρευνα της ΣΤΑΣΥ
- «Η Γκενκ συμφώνησε με τη Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Οργή για την προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
- Τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Ο Γκουτέρες θα προσπαθήσει να στρώσει το τελευταίο τραπέζι της θητείας του για το Κυπριακό



