Προσπάθεια εκμετάλλευσης των μειονοτικών ζητημάτων από την ΕΕ «βλέπει» το ΚΚΕ
«Το ενδιαφέρον της ΕΕ δεν είναι οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες μειονότητες, αλλά τα πάρα πολύ υπαρκτά συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων» δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα το μεσημέρι της Παρασκευής από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος το βράδυ.
«Το ενδιαφέρον της ΕΕ δεν είναι οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες μειονότητες, αλλά τα πάρα πολύ υπαρκτά συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων» δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα το μεσημέρι της Παρασκευής από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος το βράδυ.
Παράλληλα, η κα Παπαρήγα σημείωσε πως «η Κομισιόν, τη Δευτέρα, ετοιμάζεται για μια ακρόαση όπου απ’ ό,τι φαίνεται θα εξαπολύσει κυνηγητό εναντίον λαών, πολιτικών δυνάμεων, κινημάτων, προσπαθώντας να τους πάρει δήλωση μετάνοιας ότι αποκηρρύσουν το αγωνιστικό τους παρελθόν, μόνο και μόνο για να υπάρχει μια γενική ευθυγράμμιση στην ΕΕ, όπου θα επιβάλει σιγή ιχθύος στο ανερχόμενο κίνημα των λαών».
Η γγ του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ως ΚΚΕ σκοπεύει να «φτάσουμε και στο τελευταίο χωριό προκειμένου να ενημερώσουμε και να καταγγείλουμε για την εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ, η οποία κάνει μία ειδική προσπάθεια, είτε να αξιοποιήσει υπαρκτά μειονοτικά ζητήματα, είτε να δημιουργήσει τεχνητά καινούργια, προκειμένου οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ να έχουν γερή δύναμη στα Βαλκάνια και να μην χάσουν την πρωτοκαθεδρία από τις ΗΠΑ».
Τέλος, η Αλ.Παπαρήγα, αναφερόμενη στην Ήπειρο, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα της περιοχής είναι οξυμένα και δεν επιλύονται με «περιφερειακά μέτρα και ημίμετρα».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59