Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Εστάλησαν οι πρώτες κλήσεις Ελλήνων για την υπόθεση της Siemens

Εστάλησαν οι πρώτες κλήσεις Ελλήνων για την υπόθεση της Siemens

Κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων, έχει αποστείλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Π.Αθανασίου σε επτά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens. Πρόκειται για πρώην στελέχη της Siemens Ελλάδας και πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

28

Κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων, έχει αποστείλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου σε πρόσωπα που εμπλέκονται στο λεγόμενο σκάνδαλο της Siemens.

Ο κ. Αθανασίου που ερευνά την υπόθεση από το 2006 έχει συλλέξει στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία του Μονάχου για τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της μητρικής Siemens.

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο κ. Αθανασίου, έστειλε κλήση σε επτά πρόσωπα πρώην στελέχη της Siemens Ελλάδας και πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Ήδη ένας εξ αυτών έλαβε προθεσμία για τις 30 Απριλίου, τέσσερις αναμένεται να προσέλθουν στο εισαγγελικό γραφείο την Παρασκευή, ενώ για άλλους δυο η κλήση είναι για τη Δευτέρα.

Οι κλήσεις για εξηγήσεις που απέστειλε ο κ. Αθανασίου αφορούν σύμβαση του 1997 για ψηφιοποίηση στον ΟΤΕ ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies