«Στρογγυλοκάθησε» στην έκτη θέση το Μαρούσι με 71-62 επί της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να... εξαργυρώσει τη σπουδαία νίκη της επί του Παναθηναϊκού, «έπεσε» πάνω στο Μαρούσι και έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για τη διεκδίκηση της 6ης θέσης. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε 71-62 της «Ένωσης» και... στρογγυλοκάθησε στην 6η θέση της Α1.
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να… εξαργυρώσειτη σπουδαία νίκη της επί του Παναθηναϊκού, «έπεσε» πάνω στο Μαρούσι και έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσαγια τη διεκδίκηση της 6ης θέσης. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε71-62 της «Ένωσης»και… στρογγυλοκάθησε στην 6η θέση της Α1.
Οι ψηλοί και οι περιφερειακοί της ΑΕΚ βοήθησαν την «Ένωση» να επιβάλει το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά και να ξεφύγει ακόμη και με 11 πόντους. Ωστόσο, όταν οι γηπεδούχοι ήλεγξαν τα ριμπάουντ και πέρασαν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, η εικόνα άλλαξε και το Μαρούσι με τη λήξη του δεκαλέπτου μείωσε σε 20-17.
Η δεύτερη περίοδος ανηκε αποκλειστικά στο Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι, αφού περιόρισαν την ΑΕΚ στους 9 πόντους, έκαναν ό,τι ήθελαν στην επίθεση και, έχοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +8 (37-29).
Στο τρίτο δεκάλεπτο μία τεχνική ποινή των γηπεδούχων και 4 διαδοχικοί πόντοι του Κυρίτση έφεραν την ΑΕΚ, μετά από σερί 8-0, σε «απόσταση αναπνοής» (37-36). Ο Στίβενσον, πάντως, «απάντησε» με 8 διαδοχικούς πόντους και, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Καϊμακόγλου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους (51-36 στο 29), για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους στο +14 (53-39).
Με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 και πρωταγωνιστή τον Ταπούτο η ΑΕΚ ισοφάρισε και πάλι σε 56-56 στο 35, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον… Στίβενσον. Ο τελευταίος με δύο «κολλητά» τρίποντα «έγραψε» το 67-70 και το Μαρούσι μπήκε σε τροχιά… νίκης. Με «όπλο» την άμυνα, που απέτρεψε ένα νέο ξέσπασμα της «Ένωσης», οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν άνετα στο τελικό 71-62.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.