
Με πίσω κίνηση και κινητήρα boxer o διάδοχος του Toyota Celica
Το 2011 αναμένεται ο πισωκίνητος διάδοχος του Toyota Celica(;), ο οποίος θα εξοπλίζεται με κινητήρα boxer και θα κατασκευάζεται από την Subaru.
Την πρόθεσή της να επιστρέψει στην κατηγορία των sport cars επιβεβαίωσε η Toyota, ανακοινώνοντας την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον διάδοχο του Celica.
Η νέα πρόταση της ιαπωνική φίρμας θα βασιστεί σε μια νέα, πισωκίνητη πλατφόρμα, που θα φιλοξενήσει τον επίπεδο κινητήρα της Subaru.
Αλλωστε η Subaru θα αναλάβει και την κατασκευή του νέου μοντέλου, διατηρώντας το δικαίωμα να το λανσάρει και η ίδια με το δικό της έμβλημα.
Ανταποδοτικά, η ιαπωνική φίρμα θα ενισχύσει την γκάμα της με δυο αστικές προτάσεις που θα προέρχονται από την Toyota και την Daihatsu.
Η παραπάνω συμφωνία κρύβει σημαντικά οφέλη και για τους τρεις κατασκευαστές, καθώς η Toyota επιστρέφει σε μια κατηγορία αυτοκινήτων από την οποία απουσίαζε, η Subaru εξειδικεύεται ακόμη περισσότερο στην κατασκευή δυναμικών προτάσεων, ενώ η Daihatsu περιορίζει το κόστος -ανά μονάδα- παραγωγής, αυξάνοντας το μέγεθός της.
Το μόνο που απομένει. λοιπόν, είναι να ανακοινωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και το όνομα του νέου μοντέλου, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2011.
auto.in.gr
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις