
Σημαντικές εξελίξεις στις τράπεζες πυροδοτεί η απόκτηση του 5,7% του ΤΤ από την Eurobank
Η αιφνιδιαστική απόκτηση του 5,7% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Eurobank πυροδοτεί νέο κύμα σεναρίων για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο. Οι συνθήκες για ραγδαίες αλλαγές έχουν πλέον ωριμάσει.
27
Η αιφνιδιαστική απόκτηση του 5,7% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Eurobank πυροδοτεί νέο κύμα σεναρίων για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα που επικαλείται κύκλους του υπουργείου Οικονομίας, το οικονομικό επιτελείο δεν ευνοεί το σενάριο της εξαγοράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Εurobank, τονίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει τη συνεργασία του ΤΤ με ξένο όμιλο.
Ενδεικτικές του κλίματος είναι και οι «διαρροές» κύκλων της Εθνικής Τράπεζας που ζητούσαν από την κυβέρνηση αν προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΤΤ, να το κάνει μέσω διαγωνισμού και να μην ευνοήσει την απόκτηση μετοχών από το Χρηματιστήριο (αναφερόμενοι εμμέσως πλην σαφώς στην κίνηση της Εurobank).
Είναι σαφές, πάντως, ότι η πτώση στην κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η υποχώρηση (ή επιβράδυνση) στην κερδοφορία που αναμένουν για το 2008, έχουν ωριμάσει τις συνθήκες για ραγδαίες αλλαγές στην ελληνική τραπεζική αγορά.
Ήδη, από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας κυκλοφορούν φήμες που ήθελαν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να συνομιλεί τόσο με την Αlpha Βank όσο και με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ άλλοι τραπεζικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι και η Τράπεζα Κύπρου θα εμπλακεί στο παιχνίδι των εξελίξεων.
Παράλληλα, η ρευστότητα που αποκτά ο όμιλος της Μarfin, μετά την πώληση του ποσοστού στον ΟΤΕ, ενδέχεται να κατευθυνθεί προς την απόκτηση ελληνικής τράπεζας.
Εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο των μικρών τραπεζών, καθώς η Αspis Βank, η First Βusiness Βank, η Μillennium, η Geniki Βank αλλά και η Τράπεζα Αττικής το τελευταίο διάστημα έχουν εμπλακεί σε σειρά σεναρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 20 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τι αλλάζει με τις επαφές στο κινητό μας – Το Google Contacts αποκτά νέα ενότητα
- Σακίρα και Τζάστιν Μπίμπερ ξεσήκωσαν το κοινό στο ημίχρονο του τελικού (vids)
- Φουρνιέ για το halftime show του τελικού του Μουντιάλ: «Ήταν πραγματικά ενοχλητικό»
- Θολό το γεωπολιτικό σκηνικό των αγορών και των οικονομιών

