
Στο «μικροσκόπιο» των αγωνοδικών η RB4 για λόγους ασφαλείας
Σε κίνδυνο βρίσκεται η συμμετοχή της Red Bull στο GP Μαλαισίας. Οι αγωνοδίκες ζήτησαν από την ομάδα πλήρη τεχνική αναφορά για το μονοθέσιό της, ώστε να τους πείσει να μην την αποκλείσουν από τον αγώνα για λόγους ασφαλείας μετά από το ατύχημα του Κούλθαρντ στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.
89
Σε κίνδυνο βρίσκεται η συμμετοχή της Red Bull στο GP Μαλαισίας. Οι αγωνοδίκες ζήτησαν από την ομάδα πλήρη τεχνική αναφορά για το μονοθέσιό της, ώστε να τους πείσει να μην την αποκλείσουν από τον αγώνα για λόγους ασφαλείας.
Αφορμή για την κίνηση αυτή υπήρξε το ατύχημα του Ντέιβιντ Κούλθαρντ στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.
Ο Σκωτσέζος βγήκε εκτός πίστας στην 13η στροφή της Σεπάνγκ και είδε την εμπρός ανάρτηση του μονοθεσίου του να καταρρέει ακριβώς τη στιγμή που χτύπησε πάνω στο κερμπ.
Το ατύχημα αυτό ήρθε να προστεθεί σε ανάλογη ζημιά στην ανάρτηση που έπαθε ο Κούλθαρντ στην κούρσα της Αυστραλίας, σε σύγκρουση τότε με την Ferrari του Φελίπε Μάσα.
Οι αγωνοδίκες κάλεσαν τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ και τον υπεύθυνο του τεχνολογικού τομέα, Αντριαν Νιούι, για εξηγήσεις και αμέσως μετά ζήτησαν πλήρη αναφορά προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ασφαλές είναι το μονοθέσιο της ομάδας.
Σύμφωνα με άρθρο των τεχνικών κανονισμών «οι αγωνοδίκες μπορούν να εξαιρέσουν ένα όχημα του οποίου η κατασκευή θεωρείται επικίνδυνη».
Πάντως, ο Χόρνερ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας: «Έχουμε κάνει πάνω από 10.000km δοκιμών με πανομοιότυπα εξαρτήματα. Φαίνεται ότι υπήρξε ανθρώπινο λάθος. Έτσι, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια του μονοθεσίου μας για το Σάββατο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Περιστέρης: Πώς κρατήσαμε ζωντανό το έργο του Ε65 – Στην κυκλοφορία από την Παρασκευή
- ΣΥΡΙΖΑ: Από τη «θολούρα» στην «εκλογική ετοιμότητα» – Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία
- Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Προηγήθηκαν οι Ουκρανοί, ισοφάρισε ο Κωνσταντέλιας για τον «δικέφαλο» (vids)
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: To βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα 30 χρόνια από τον θάνατό της
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα του για το παιχνίδι με την Πάκσι (pic)
- Μετά τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, ο Τραμπ άλλαξε τους όρους – Της ζητά να αναγνωρίσει το Ισραήλ





