Τον μετοχικό έλεγχο της σουηδικής εταιρείας φορτηγών Scania απέκτησε η Volkswagen, αγοράζοντας το μερίδιο (30%) της Investor ΑΒ έναντι 2,86 δισ. δολαρίων. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση με την MAN, στην οποία η VW είναι ο βασικός μέτοχος.
Τον μετοχικό έλεγχο της σουηδικής εταιρείας φορτηγών Scania απέκτησε η Volkswagen, αγοράζοντας το μερίδιο (30%) της Investor ΑΒ έναντι 2,86 δισ. δολαρίων (200 σουηδικές κορόνες/μετοχή).
Με τη συμφωνία αυτή αυξάνεται τοι το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Scania σε 37,7% (από 20,90%) και στα δικαιώματα ψήφου σε 68,6% (από 30%).
«Η εξαγορά του μεριδίου υπογραμμίζει τη σημασία που δίνουμε στη συμμετοχή μας στη Scania» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Μάρτιν Γουίντερκορν, διαβεβαιώνοντας ότι η σουηδική εταιρεία θα παραμείνει ανεξάρτητη και ότι δεν θα γίνουν περικοπές προσωπικού.
Η MAN είχε καταθέσει προσφορά 10,3 δισ. ευρώ για τη Scania το Σεπτέμβριο του 2006.
Η Volkswagen, η οποία ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Scania, απέρριψε την προσφορά, εξαγόρασε το 29,9% της MAN και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση των τριών εταιρειών.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.