Με πτώση 1,79% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.133,03 μονάδες, με απώλειες 1,79%. Το ενδιαφέρον των επενδυτών φαίνεται να «αναζωπυρώθηκε» με την αξία των συναλλαγών να φτάνει τα 690 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές 96 ενισχύθηκαν, 143 υποχώρησαν και 55 έμειναν αμετάβλητες.
93
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.133,03 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,79%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 690 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 179,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: της Υγείας σε ποσοστό 2,21%, των Χημικών κατά 1,65% και των Ασφαλειών κατά 0,37%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 2,84%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 2,53%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,34%,των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 2,21% και των Ταξιδιών-Αναψυχής σε ποσοστό 2,16%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,93%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,67% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,22%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Mediterra +11,27%, Alsinco +9,57% και Altius AEEX +7,34%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Κλωνατέξ (Π) -8,33% Κλωνατέξ (Κ) -8,00% και Εμπορικός Δεσμός -7,41%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 96 ενισχύθηκαν, 143 υποχώρησαν και 55 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442