«Σε άλλες όχθες» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Αλ.Αλαβάνος για την περίπτωση συνεργασίας
Η επίθεση στα προβλήματα τις κοινωνίας και όχι σε κόμματα είναι σύμφωνα με τον Αλ.Αλαβάνο η αιτία της θεαματικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στις προτιμήσεις του κόσμου. Αναφερόμενος στην περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος σημείωσε πως τα δύο κόμματα βρίσκονται «σε άλλες όχθες».
Η επίθεση στα προβλήματα τις κοινωνίας και όχι σε κόμματα είναι σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο η αιτία της θεαματικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις ξεπερνά το 16% των προτιμήσεων του κόσμου. Παράλληλα, αναφερόμενος στην περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος σημείωσε πως ήδη συντελείται αλλά «από τα κάτω προς τα πάνω», ενώ τόνισε ότι από τις θέσεις που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ -άρθρο 16- φαίνεται ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται «σε άλλες όχθες».
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο περιοδείας του στο Ηράκλειο –η εκλογική του περιφέρεια- επανέλαβε τη διαδικασία «αλλαγής του πολιτικού σκηνικού» κάνοντας λόγο για μία «ριζοσπαστική» Αριστερά το πρόγραμμα της οποίας «δημιουργεί μια μεγάλη δυναμική και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ρεύμα μιας νέας πλειοψηφίας».
Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνοντας ότι «κάνουν πολύ κακώς, είτε η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε το ΚΚΕ, είτε το ΛΑΟΣ».
«Αν έκανε, και συνεχίζει να κάνει,- ο ΣΥΡΙΖΑ- αυτά τα βήματα μπροστά είναι όχι γιατί κάναμε επίθεση στα άλλα κόμματα αλλά γιατί κάναμε επίθεση στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και αυτό, ευτυχώς, αναγνωρίζεται» σημείωσε ο ίδιος.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε πως ήδη γίνεται η συνεργασία καθώς δε θα ήταν δυνατό το 16% των δημοσκοπήσεων «αν δεν είχαμε μεγάλες μετακινήσεις από το σοσιαλιστικό χώρο προς το κοινό πρόγραμμα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφορικά με το ηγεσιακό επίπεδο «είναι σαφές ότι είμαστε σε άλλες όχθες» δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στην εφημερίδα Τα Νέα για την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59