
Ελληνικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream
Το ενδιαφέρον της Αθήνας για τη συμμετοχή στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream θα υπογραμμίσει ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα την Πέμπτη. Ο αγωγός αυτός είναι ευθέως ανταγωνιστικός του Nabucco.
27
Το ενδιαφέρον της Αθήνας για τη συμμετοχή στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream θα υπογραμμίσει ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα την Πέμπτη.
Όπως είπε την Τρίτη ο κ. Φώλιας, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δύο διακλαδώσεων στον αγωγό, τη βόρεια από την κατάληξη του αγωγού στη Βουλγαρία στην Ιταλία μέσω Σερβίας και τη νότια που μέσω Ελλάδας θα καταλήγει και πάλι στην Ιταλία.
Ο South Stream, μήκους 900 χιλιομέτρων, θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από το Νοβοροσίσκ, υποθαλλάσια, μέσω του Εύξεινου Πόντου στη Βουλγαρία και μετά στη δυτική Ευρώπη.
Το κόστος κατασκευής εκτιμάται στα 11 δισ. ευρώ και τη χρηματοδότησή του έχουν αναλάβει η Gazprom με την ιταλική ENI.
Ο αγωγός αυτός αποτελεί ουσιαστικά τη ρωσική απάντηση προς το σχέδιο κατασκευής του αγωγού Nabucco, που έχει τις «ευλογίες» των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
- Ανιστόρητος υφυπουργός: Ο Γιάννης Ανδριανός είπε ότι η «τοξικότητα» οδήγησε στη Χούντα
