
Στο φως μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων
Στοιχεία για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων που δρούσε από το 2000, με μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων προσώπων και κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Βλάχος.
28
Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Βλάχος και του παρέδωσε φάκελο με επιβαρυντικά τεκμηριωμένα στοιχεία για παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων με μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων προσώπων.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Βλάχος, τα επιβαρυντικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν ύστερα από μακροχρόνιο έλεγχο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και των άλλων υπηρεσιών τροφίμων όπως και διάφορων Νομαρχιών.
Οι παράνομες ελληνοποιήσεις, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, έχουν ξεκινήσει από το έτος 2000 και έχουν επιφέρει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το ακριβές ποσό θα προσδιοριστεί από τον περαιτέρω έλεγχο που θα γίνει.
* Για το αν υπάρχουν ανατιμήσεις σε προϊόντα μετά την πρόσφατη κακοκαιρία ο υφυπουργός απάντησε ότι γίνονται έλεγχοι, οι οποίοι θα συνεχιστούν, και ζήτησε από τους πολίτες να συμβάλλουν. «Ας μην αναζητήσουν οι πολίτες προϊόντα που είναι σκεπασμένα με το χιόνι» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
- Ανιστόρητος υφυπουργός: Ο Γιάννης Ανδριανός είπε ότι η «τοξικότητα» οδήγησε στη Χούντα
