Όταν ο Πανιώνιος σοβαρεύτηκε, συνέτριψε την Ολυμπιάδα με 95-67
Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς φάνηκαν να υποτίμησαν τους αντιπάλους τους στην αρχή της αναμέτρησης στο Ελληνικό. Μέχρι το 30 η Ολυμπιάδα ήταν μέσα στο παιχνίδι και απειλούσε τον Πανιώνιο, ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» σοβαρεύτηκαν στην τελευταία περίοδο και με κορυφαίους τους Τσάπιν και Σάκοτα έφτασαν εύκολα στη νίκη με 95-67.
Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς φάνηκαν να υποτίμησαν τους αντιπάλους τους στην αρχή της αναμέτρησης στο Ελληνικό. Μέχρι το 30 η Ολυμπιάδα ήταν μέσα στο παιχνίδι και απειλούσε τον Πανιώνιο, ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» σοβαρεύτηκαν στην τελευταία περίοδο και με κορυφαίους τους Τσάπιν και Σάκοτα έφτασαν εύκολα στη νίκη με 95-67.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα και θα διατηρήσει τη θέση του στην τετράδα της Α1. Ο Γιάννης Γιαννούλης κυριάρχησε στις δύο ρακέτες και οι κυανέρυθροι δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμα (23-18, 10).
Στη δεύτερη περίοδο ανέλαβε δράση και ο Νιούλεϊ με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει ακόμη περισσότερο. Μόνο ο Βασίλης Σούλης ήταν απειλητικός από την πλευρά της Ολυμπιάδας και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με… αέρα 9 πόντων (44-35, 20).
Η διαφορά, αλλά κυρίως η εικόνα του αγώνα φαίνεται πως χαλάρωσε τους παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Δορκοφίκης ηγήθηκε της αντεπίθεσης των πατρινών και ο Τζέφερσον με τρίποντο έβαλε την Ολυμπιάδα μπροστά στο σκορ (47-46, 23).
Ο Νέναντ Μάρκοβιτς κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ όταν η διαφορά ανέβηκε στους τέσσερις (46-50) και οι παίκτες του αντέδρασαν σωστά. Σάκοτα και Τσάπιν σημείωσαν κρίσιμα καλάθια και ο Πανιώνιος …αποκατέστησε την τάξη (63-58, 30).
Οι παίκτες του Πανιωνίου δεν είχαν διάθεση για περιπέτειες. Μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι και να μην δώσουν την ευκαιρία στην Ολυμπιάδα να …κλέψει τη νίκη. Μέσα σε 3 λεπτά η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους, καθώς οι Τσάπιν και Σάκοτα ήταν σε πολύ καλή μέρα (72-60, 33).
Κάπου εκεί έχασαν την πίστη τους για τη νίκη και οι παίκτες της Ολυμπιάδας, με αποτέλεσμα να …παρατήσουν το παιχνίδι και απλά να βλέπουν τον Πανιώνιο να κάνει το δικό του σόου στο παρκέ του Ελληνικού. Κερασάκι… στην τούρτα των «κυανέρυθρων» το τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 95-67.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.