
Ελλειμματικό το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης το Δεκέμβριο λόγω του ισχυρού ευρώ
Εμπορικό έλλειμμα εμφάνισε η ευρωζώνη τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς το ευρώ παρέμεινε ισχυρό, οι εξαγωγές ήταν σταθερές, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ταχείς ρυθμούς, όπως ανακοίνωσε η Eurostat την Παρασκευή.
27
Εμπορικό έλλειμμα εμφάνισε η ευρωζώνη τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς το ευρώ παρέμεινε ισχυρό, οι εξαγωγές ήταν σταθερές, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ταχείς ρυθμούς, όπως ανακοίνωσε η Eurostat την Παρασκευή.
Σε μη εποχικά προσαρμοσμένους όρους, το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης ανήλθε στα 4,2 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 2,4 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2006.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο πλεόνασμα ύψους 2,4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 23% στα 19,5 δισ. δολάρια, λόγω του -υποτιμημένου για τους περισσότερους αναλυτές- γουάν.
Ενδεικτικό, άλλωστε, της ενίσχυσης που δίνει το αδύναμο γουάν είναι το γεγονός ότι οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 26,7% στα 109,7 δισ. δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
- Ανιστόρητος υφυπουργός: Ο Γιάννης Ανδριανός είπε ότι η «τοξικότητα» οδήγησε στη Χούντα
