66

Με ποινές φυλάκισης με αναστολή και αναστολή της επαγγελματικής τους ιδιότητας τιμώρησε το 5ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον παλιό πρωταθλητή της κολύμβησης και νυν προπονητή, Χαράλαμπο Παπανικολάου, καθώς και τον επίσης πρώην πρωταθλητή, γιατρό Μανώλη Κανδρή για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ντόπινγκ του Βασίλη Δεμέτη.

Ειδικότερα, στους Παπανικολάου και Κανδρή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία μειώθηκε στους 15 μήνες, λόγω προτέρου εντίμου βίου. Παράλληλα, το Εφετείο επέβαλε στους δύο παλιούς πρωταθλητές την ποινή της 10μηνης αναστολής της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ο Βασίλης Δεμέτης είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ το 2001, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας. Στην απολογία του ενώπιον της ΚΟΕ, είχε κατηγορήσει τον -τότε γιατρό της εθνικής ομάδας κολύμβησης- Μανώλη Κανδρή, ότι του χορήγησε εν αγνοία του απαγορευμένες ουσίες, εν γνώσει του ομοσπονδιακού προπονητή, Χαράλαμπου Παπανικολάου. Ο Δεμέτης τιμωρήθηκε αρχικά με ισόβιο αποκλεισμό από την ελληνική ομοσπονδία και τετραετή αποκλεισμό από τη FINA, όμως το ΑΣΕΑΔ μείωσε την ποινή του στα δύο χρόνια, ενώ το ίδιο συνέβη και από τη διεθνή ομοσπονδία, λόγω της μείωσης της ανώτατης ποινής αποκλεισμού σε περίπτωση πρώτης παράβασης. Παράλληλα, ο πατέρας του αθλητή, Κωνσταντίνος Δεμέτης, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την τιμωρία των Παπανικολάου και Κανδρή.

Πρωτόδικα, ο Κανδρής είχε τιμωρηθεί με 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, καθώς και 15μηνη παύση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ενώ ο Παπανικολάου είχε απαλλαχθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ