Το προφίλ της ιταλικής Σιένα, αντιπάλου του Παναθηναϊκού
Η Σιένα φαντάζει ως η μοναδική ομάδα του τέταρτου ομίλου που μπορεί να κοιτάξει στα... μάτια τον Παναθηναϊκό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Μάλιστα οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι έκαναν την έκπληξη στην τελευταία αγωνιστική της Α φάσης, επικρατώντας στην έδρα του Ολυμπιακού.
Η Σιένα φαντάζει ως η μοναδική ομάδα του τέταρτου ομίλου που μπορεί να κοιτάξει στα… μάτια τον Παναθηναϊκό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Η ιταλική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Α ομίλου στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης με απολογισμό δέκα νίκες και τέσσερις ήττες.
Μάλιστα οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι έκαναν την έκπληξη στην τελευταία αγωνιστική της Α φάσης, επικρατώντας στην έδρα του «αιωνιου» αντιπάλου του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, με 80-73.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Α ΦΑΣΗ
1η Αγωνιστική (22-25/10/2007) – 8η Αγωνιστική (12-13/12/2007)
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.