
Αντισυνταγματική σύμφωνα με το ΣτΕ η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο
Αντισυνταγματική έκρινε την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο το Συμβουλίου της Επικρατείας την Τρίτη. Με πλειοψηφία 29 έναντι 3, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετη στις διατάξεις των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος.
96
Αντισυνταγματική έκρινε την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο το Συμβουλίου της Επικρατείας την Τρίτη.
Με πλειοψηφία 29 έναντι 3, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο είναι αντίθετη στις διατάξεις των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και ότι η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.
Ακόμα, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι «το μέτρο της προσωποκράτησης απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ως αντικείμενο στο Σύνταγμα».Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Ναταλί Μπαγιέ σε ηλικία 77 χρόνων
- Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μια από τις 10 πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη
- Κεφαλονιά: Στον Κορυδαλλό οδηγούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης – Το κρίσιμο μισάωρο
- Από τα social media στην ηρεμία: Οι κρυμμένοι αγροτικοί προορισμοί που επιλέγει η Gen Z στην Ευρώπη
- Τουρκία: «Ζω γιατί η σφαίρα χτύπησε φίλη μου που ήταν μπροστά» – Νωπός ο εφιάλτης από την επίθεση σε σχολείο
- Μάρω Κοντού: Ποια σταρ του σινεμά έθεσε βέτο στη Φίνος Φιλμ
