
Την πόρτα της Ελλάδας χτυπά και φέτος η γρίπη
Αθήνα: Τα τρία πρώτα κρούσματα γρίπης για το φετινό χειμώνα αναφέρθηκαν την Τετάρτη στη νότια Ελλάδα, ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες άλλες, συνήθως ηπιότερες ιώσεις του αναπνευστικού.
Αθήνα: Τα τρία πρώτα κρούσματα γρίπης για το φετινό χειμώνα αναφέρθηκαν την Τετάρτη στη νότια Ελλάδα, ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες άλλες, συνήθως ηπιότερες ιώσεις του αναπνευστικού.
«Από τα 20 δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση [από τα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης] μόνο στα τρία εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης. Δεν μιλάμε για έξαρση και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε στο Βήμα ο Ι.Πιερουτσάκος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης βρίσκεται σε επιφυλακή για την αναμενόμενη εποχική έξαρση της γρίπης το Φεβρουάριο.
Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν. Όπως διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τα αποθέματα του φετινού εμβολίου επαρκούν.
health.in.gr
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
