Σε πασαρέλα η παγκόσμια πρώτη της Mercedes-Benz CLC
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes-Benz CLC, που έρχεται να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα γνωστή C-Class Sports Coupe.
Η ανανέωση στη γκάμα των μοντέλων της Mercedes-Βenz συνεχίζεται. Μετά τη νέα C-Class, την SLK και την πολύαναμενόμενη GLK, σειρά έχει η πιο νεανική πρόταση της γερμανικής φίρμας, που δείχνει να προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα του κατασκευαστή.
Αντικαθιστώντας τη μέχρι σήμερα γνωστή C-Class Sports Coupe, η CLC αναμένεται να παρουσιαστεί στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Η CLC, που θα βασίζεται στο απερχόμενο μοντέλο, υιοθετεί αρκετά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της C-Class, φέροντας αλλαγές σε περισσότερα από 1.100 τμήματα.
Οι σημαντικότερες τροποποιήσεις έχουν να κάνουν με το σύστημα διεύθυνσης και την τοποθέτηση του τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 184 ίππων.
Ο τελευταίος εξασφαλίζει ανταγωνιστικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου, καθώς η κατανάλωση σε σχέση με το παρελθόν έχει περιοριστεί κατά 10,8%.
Η CLC αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το καλοκαίρι του 2008, συμπληρώνοντας την ανανεωμένη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.