
Την κλήτευση όλων των υπουργών Πολιτισμού από το 1996 ζητούν 22 βουλευτές της ΝΔ
Την κλήτευση των υπουργών Πολιτισμού από τις 25 Σεπτεμβρίου 1996 έως σήμερα ζητούν 22 βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν στη επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κίνηση αυτή συνιστά αποδοχή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ απαντά ο Γιάννης Ραγκούσης.
30
Την κλήτευση των υπουργών Πολιτισμού από τις 25 Σεπτεμβρίου 1996 έως σήμερα ζητούν 22 βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν στη επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Οι ίδιοι σημειώνουν την ανάγκη να χυθεί φως στη διαχείριση κονδυλίων που αφορούσαν «δαπανηρά πολιτιστικά συμβάντα με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Σε σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μ. Κόλλια-Τσαρούχα σημειώνουν:
«Η αίτηση που υποβλήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Επιτροπής για να κληθούν σεαυτήν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού από τις 7 Μαρτίου 2004 μέχρι και σήμερα αποτελεί -ανεξάρτητα από το προδήλως αστήρικτο των επικαλούμενων λόγων- εύλογη αιτία για να ζητηθεί βάσει του άρθρου 41Α του Κανονισμού της Βουλής, η κλήτευση όλων των διατελεσάντων υπουργών Πολιτισμού από τις 25 Σεπτεμβρίου 1996 μέχρι και σήμερα.»
Οι βουλευτές εξηγούν ότι την περίοδο εκείνη πραγματοποιήθηκαν «δαπανηρά πολιτιστικά συμβάντα, με αποκορύφωμα την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων 2004», κατά συνέπεια πρέπει να ενημερωθεί η Βουλή και ο ελληνικός λαός για τη διαχείρισηκονδυλίων δημόσιου χρήματος.
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι η πρόταση αυτή συνιστά αποδοχή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ και επομένως και οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την Επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καλοκαιρινές περιπέτειες στην Ευρώπη: Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για θαλάσσια σπορ – Τα ελληνικά «εξτρίμ» νησιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος του Μητσοτάκη να ζητάει και τα ρέστα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Το Φιλί» του Κλιμτ γίνεται LEGO των 4.000 κομματιών
- Σαραγόσα: Τριπλασιάστηκαν τα καμένα εδάφη από τη φωτιά – «Ο κίνδυνος εξάπλωσης παραμένει πολύ υψηλός»
- Λέκκας για Κυψέλη: Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση – Δεν τίθεται ζήτημα στατικής επάρκειας των κτιρίων
- Λέρος: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Τσίγγουνα – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
