
Επιμένει η κυβέρνηση στην ενοποίηση Ταμείων, ηπιότερες ρυθμίσεις για τις μητέρες
Με μικρές υπαναχωρήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν οι αντιδράσεις, αλλά χωρίς αλλαγές στην κεντρική φιλοσοφία, προχωρά η κυβέρνηση στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
27
Με μικρές υπαναχωρήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν οι αντιδράσεις, αλλά χωρίς αλλαγές στην κεντρική φιλοσοφία, προχωρά η κυβέρνηση στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Κυβερνητική Επιτροπή και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, η κυβέρνηση επιμένει στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και στην ομαδοποίηση των επικουρικών ταμείων, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται, και οι οποίες είναι ιδιαιτέρως έντονες στους αυτοαπασχολούμενους και ιδίως στους δημοσιογράφους και στους εργαζομένους στη ΔΕΗ.
Τις αντιδράσεις τους κλιμακώνουν και οι μηχανικοί, αλλά όπως φέρεται να είπε την Πέμπτη ο κ. Καραμανλής στην κ. Πετραλιά, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές, αποδεχόμενος μόνο την αυτοτελή διαχείριση των οικονομικών κάθε κλάδου.
Ηπιότερες φαίνεται πως θα είναι οι ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες γυναίκες, κατά το πρότυπο του γαλλικού και του σκανδιναβικού μοντέλου, ώστε οι μητέρες να μπορούν να λάβουν γονική άδεια και να αμείβονται για 12 μήνες, με μειωμένη επιβάρυνση των εργοδοτών τους στις εισφορές.
Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι νέες ρυθμίσεις να αρχίσουν να ισχύουν από το 2017 και όχι από το 2013 όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς ο τουρισμός θρέφει την ακρίβεια – Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες ως δομικός παράγοντας του πληθωρισμού
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο

