
Τα παιδιά των διαβητικών έχουν περισσότερη συναίσθηση του κινδύνου νόσησης
Νέα Υόρκη: Οι ενήλικοι απόγονοι των πασχόντων από διαβήτη τύπου ΙΙ είναι περισσότερο ενήμεροι από τους γονείς τους ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
Νέα Υόρκη: Οι ενήλικοι απόγονοι των πασχόντων από διαβήτη τύπου ΙΙ είναι περισσότερο ενήμεροι από τους γονείς τους ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
Ένα άτομο του οποίου ο γονέας έχει διαβήτη τύπου ΙΙ είναι πιθανότερο να εκδηλώσει την πάθηση λόγω γενετικής και τρόπου ζωής.
Ο Δρ Κέιζο Καζουμα και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο θέλησαν να κατανοήσουν πως τα άτομα με διαβήτη και οι συγγενείς τους αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 164 ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ και τους απογόνους τους, κανείς εκ των οποίων δεν είχε διαβήτη τύπου ΙΙ ή προ-διαβήτη. Όλοι ερωτήθηκαν αν οι απόγονοι διέτρεχαν κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ λόγω τρόπου διαβίωσης, οικογενειακού ιστορικού ή συνολικού κινδύνου.
Μεταξύ των γονέων, το 40% δήλωσε ότι οι γιοι ή οι κόρες τους διέτρεχαν κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη λόγω του τρόπου ζωής τους, ενώ σχεδόν οι μισοί λόγω οικογενειακού ιστορικού ή από το σύνολο της επικινδυνότητας.
Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν μια αυτό-εξυπηρετούμενη σκέψη μεταξύ των γονέων που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ και των απογόνων τους. Οι γονείς μπορεί να ελαχιστοποιούν τον ρόλο του οικογενειακού ιστορικού στη νόσο σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν τον ρόλο της μετάδοσης της ασθένειας στα παιδιά, ενώ οι απόγονοι μπορεί να θέλουν να αποφύγουν την προσωπική ευθύνη, έτσι δηλώνουν ότι η κληρονομικότητα είναι πιο σημαντική από τον τρόπο ζωής.
health.in.gr
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία