Προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Φέρχοφστατ στο Βέλγιο
Το αίτημα του βασιλιά Αλβέρτου για σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης αποδέχτηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φέρχοφστατ. Οι νέες εξελίξεις αναμένεται να βάλουν τέρμα στην ακυβερνησία του Βελγίου η οποία έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά και την οικονομία.
98
Το αίτημα του βασιλιά Αλβέρτου για σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης αποδέχτηκε τη Δευτέρα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φέρχοφστατ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων, «o βασιλιάς ανέθεσε στον Φέρχοφστατ να σχηματίσει μια προσωρινή κυβέρνηση, η οποία θα διεκπεραιώσει τα επείγοντα ζητήματα και θα αρχίσει διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν στη θεσμική μεταρρύθμιση».
Ο βασιλιάς Αλβέρτος προέβη σε αυτό το αίτημα ορμώμενος από το γεγονός ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου το Βέλγιο έχει περιπέσει σε πολιτικό αδιέξοδο.
Το σίγουρο είναι πως ο κ. Φέρχοφστατ, ο οποίος ηγείται των Φλαμανδών φιλελεύθερων που έχασαν στις εκλογές του Ιουνίου, θα πρέπει να αναζητήσει μια συμβιβαστική λύση με τους γαλλόφωνους πολιτικούς της Βαλλονίας.
Σύμφωνα με το BBC, ο Φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης, Ιβ Λετέρμ, απέτυχε πριν λίγο καιρό να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού διαιωνίζοντας την πολιτική κρίση στο Βέλγιο.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την τελευταία εβδομάδα προειδοποίησε το Βέλγιο καθώς το πολιτικό αδιέξοδο που επικρατεί έχει αρχίσει να επηρεάζει την οικονομία του.
Το Σάββατο χιλιάδες συνδικάτα εργαζομένων ξεχύθηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών για να παραπονεθούν για την πολιτική κατάσταση και για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, γεγονός που μαρτυρά ότι η κοινωνία έχει αγανακτήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για την αποτροπή νέου shutdown – «Έσπασε» η χρηματοδότηση σε δύο νομοσχέδια
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vid)
- Οι ΗΠΑ εκδίδουν γενική άδεια ώστε να εμπλακούν εταιρείες στον πετρελαϊκό τομέα στη Βενεζουέλα
- Μπενίτεθ: «Όποιος κληρωθεί μαζί μας θα είναι άτυχος-Μπράβο σε Ταμπόρδα και όλη την ομάδα»
- Λουτσέσκου: «Θαυμάζω την εικόνα των παικτών μου, σε δεύτερη μοίρα το παιχνίδι μετά την τραγωδία»
- Ιταλία: Ολόκληρη κοινότητα στην Σικελία κινδυνεύει από κατολίσθηση – Διάσωση αλόγων και γαϊδουριών [Βίντεο]
