
Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο επίκεντρο συνάντησης Παπανδρέου-Μπαμπατζάν
Το Κυπριακό και οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό και τα Βαλκάνια, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας καθώς επίσης και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μπαμπατζάν.
96
Το Κυπριακό και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας καθώς επίσης και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μπαμπατζάν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος του για επίλυση του Κυπριακού, καθώς αυτό αποτελεί σημαντικό διεθνές πρόβλημα, ενώ ζήτησε και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων τελωνειακής ένωσης ως υποχρέωση της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στη γείτονα χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαμπατζάν, ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της νέας τουρκικής κυβέρνησης, καθώς και την βούλησή της να προχωρήσει στην υλοποίηση και εφαρμογή των προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ.
Επιπρόσθετα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να κινηθεί για επίλυση του Κυπριακού εντός των παραμέτρων που έχει υιοθετήσει ο ΟΗΕ.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
- Καιρός: Κυριακή και Δευτέρα η μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση – Η τάση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του μήνα
- Μουντιάλ 2026: Η φωτογραφία με τον Μέσι που δείχνει γιατί η Αργεντινή είναι πραγματική «ομάδα»

