
Στα αζήτητα παραμένουν 400.000 νέα σπίτια σε όλη την Ελλάδα
Εκρηκτική αύξηση του αριθμού των κατοικιών που μένουν στα αζήτητα, λόγω μειωμένης ζήτησης, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην αγορά, με αποτέλεσμα το απόθεμα νέων έτοιμων σπιτιών στο σύνολο της χώρας έχει φτάσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 360.000 - 400.000.
28
Εκρηκτική αύξηση του αριθμού των κατοικιών που μένουν στα αζήτητα, λόγω μειωμένης ζήτησης, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην αγορά, με αποτέλεσμα το απόθεμα νέων έτοιμων σπιτιών στο σύνολο της χώρας έχει φτάσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 360.000 – 400.000.
Μάλιστα, περισσότερα από 100 χιλιάδες διαμερίσματα και μονοκατοικίες μένουν απούλητα στον νομό Αττικής, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε ο Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του «Μoney Show 2007», τα οποία παροσυιάζει η εφημερίδα Ημερησία.
Όπως επισημαίνει ο Θ.Τσόχας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, τα τελευταία 12 χρόνια το σύνολο του αποθέματος κατοικιών στην Ελλάδα έχει σημειώσει αύξηση 17,7%.΅
Οι κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι σε σύγκριση με το 2005 η ζήτηση για κατοικίες έχει υποχωρήσει έως και 70%.
Η κρίση στην κτηματαγορά προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις καθώς η δραματική μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας πλήττει περισσότερα από 100 επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Η πτώση της ζήτησης έχει πάντως, πολλές αιτίες. Από τη μια οι πολύ υψηλές τιμές των ακινήτων αποθαρρύνουν τους αγοραστές. Από την άλλη, η αύξηση των επιτοκίων την τελευταία χρονιά έχει προκαλέσει σημαντικές επιβαρύνσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Τέλος, η αγοραστική… αδιαφορία οφείλεται και στην «ομίχλη» που επικρατεί γύρω από τη φορολογία των ακινήτων και η οποία έχει καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

