Νέα αιματηρή επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης με δεκάδες θύματα
Εννέα νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Βαγδάτης έξω από το υπουργείο Υγείας και κοντά σε υπαίθρια αγορά. Βίντεο της δολοφονίας εννέα Ιρακινών αξιωματικών από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
95
Εννέα νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Βαγδάτης έξω από το υπουργείο Υγείας και κοντά σε υπαίθρια αγορά.
Εν τω μεταξύ, βίντεο στο οποίο είναι καταγεγραμμένη η δολοφονία εννέα Ιρακινών αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών δημοσίευσε σε ιστοσελίδα η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Ένας από τους άνδρες, πριν δολοφονηθεί με πυροβολισμό στο κεφάλι, κάνει έκκληση στα άλλα στελέχη της ομάδας Μαγκχαουΐρ του υπουργείου Εσωτερικών να την εγκαταλείψουν. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επαληθευτεί.
Παράλληλα, σε άλλο περιστατικό στην περιοχή Ουαζιρίγια της βόρειας Βαγδάτης, έκρηξη βόμβας προκάλεσε τον τραυματισμό δύο πολιτών ενώ μία δεύτερη βόμβα, τοποθετημένη στο ίδιο σημείο, εξερράγη όταν έφθασαν δυνάμεις της ιρακινής ασφάλειας. Από τη δεύτερη έκρηξη σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.
Την Παρασκευή, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι από έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Βαγδάτης. Ο αμερικανικός στρατός επέρριψε την ευθύνη σε σιίτες που υποστηρίζονται από το Ιράν, το οποίο αρνείται τις κατηγορίες. ΗΠΑ και Ιράν έχουν ανακοινώσει για το προσεχές διάστημα ένα νέο γύρο επαφών για την βία στο Ιράκ.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση κατέθεσε στο Κοινοβούλιο νόμο που αίρει πολλούς από τους περιορισμούς που υπήρχαν στα πρώην στελέχη του κόμματος Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεΐν από το να εισέλθουν στο δημόσιο τομέα και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο η κυβέρνηση του Ιράκ ακύρωσε τα 15 συμβόλαια εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου που είχαν συνάψει οι κουρδικές περιφερειακές Αρχές. Μιλώντας σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, μη κατονομαζόμενος Ιρακινός υπουργός προειδοποίησε τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες που τα συνήψαν ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από κάθε μελλοντική δραστηριότητα στη χώρα. Οι κουρδικές Αρχές αντέδρασαν έντονα στην ακύρωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Έργο στο διάστημα; O Anish Kapoor ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδιά του στη Βενετία
- Σχέση: Τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι πρέπει να βάλεις τέλος
- Οικονομική-Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ: «Μόνο περισσότερος κοινός δανεισμός θα σώσει την Ευρώπη
- «Εχθρός εκ των έσω» στις ΗΠΑ – ICE και Συνοριοφυλακή, η «πραιτωριανή φρουρά» του τραμπικού αυταρχισμού
- Στο μικροσκόπιο 1.236 φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις
- Ο Χαϊλάντερ επέστρεψε – Ο Χένρι Καβίλ «διέρρευσε» τις πρώτες φωτογραφίες του ως αθάνατος σκωτσέζος πολεμιστής





