
Φιλική νίκη στο τάι-μπρέικ της Εθνικής επί της Γαλλίας
Η Γαλλία επικράτησε της Εθνικής ανδρών 3-2 (21-25, 25-21, 20-25, 25-20, 15-12) στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας μεταξύ στην πόλη Κλερμόν Φεράν. «Πήγαμε πολύ καλά απέναντι σε ομάδα που είχε τακτική. Το δεύτερο και τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων θα γίνει την Παρασκευή στις 21:00.
66
Η Γαλλία επικράτησε της Εθνικής ανδρών 3-2 (21-25, 25-21, 20-25, 25-20, 15-12) στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας μεταξύ στην πόλη Κλερμόν Φεράν.
«Πήγαμε πολύ καλά απέναντι σε ομάδα που είχε τακτική. Οι δύο λίμπερο ήταν θεατές αφού πήραν μόνο από 13 υποδοχές» εκτίμησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης.
Και συμπλήρωσε:
«Δεν πήγαμε καλά στην υποδοχή και σε σχέση με αυτό, η επίθεση μας είχε υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, όπως και το μπλοκ. Διακρίθηκαν οι κεντρικοί και ο διαγώνιος. Πιάσαμε τις δυνατότητες μας και αυτό με χαροποιεί. Πάντως είχαμε και νεκρά διαστήματα που κάναμε πολλά λάθη που μας κόστισαν όπως στο 4ο σετ που ο κοντός Πουγιόλ έκανε τρία ατομικά μπλοκ. Μετράει ότι πιάνουμε οριακές καταστάσεις και δίνω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και ελπίζω αύριο να παίξουμε καλύτερα».
Το δεύτερο και τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων θα γίνει την Παρασκευή στις 21:00.
*Οι πόντοι της Ελλάδας: 3 άσοι, 58 επιθέσεις, 15 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων και η Γαλλία: 7, 53, 6, 40.
ΕΛΛΑΔΑ (Λεώνης): Προύσαλης 4π., Ρουμελιώτης 21 (18/35, 2 άσοι), Γκιούρδας 13 (10/22, 1 άσος), Καρυπίδης 11 (11/19), Χατζηαντωνίου 14 (9/13), Σμαραγδής (9/11) / Παπαδημητρίου (λ. – 69% υποδοχή, 9 άμυνες), Γκόρτσιανιουκ 1, Κουρνέτας, Ιωακειμίδης, Αρμενάκης, Καραγιάννης.
ΓΑΛΛΙΑ (Μπλέιν): Πουγιόλ 3π., Ρουζέ 4 (3/15), Βαντελέ 8 (6/6), Κιφέρ 13 (10/14), Σαμικά 12 (12/22), Ρανγκοντέ 4 / Ενό (λ. – 46% υποδοχή, 3 άμυνες), Μαρεσά 12 (10/19), Μοντμίτ 3, Κελέρ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Λεώνης δήλωσε:
Συνάντηση Λεώνη – Μπλέιν
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Αλέκος Λεώνης είχε συνάντηση με τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας Φιλίπ Μπλέιν ο οποίος είπε πως βασικός στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και πως όλοι οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι εκτός του τραυματία Γκανβορκά. Ο Μπλέιν εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον νεαρό Γκόρτσανιουκ που έκανε επί πλέον προπόνηση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της ανανέωσης του φίλου και συναδέλφου του στην Εθνική Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές
- Ο Πιτ Χέγκσεθ διάβασε ψεύτικο στίχο της Βίβλου από το… Pulp Fiction στο Πεντάγωνο
- Αεροπορικό σοκ: Η Ευρώπη ξεμένει από καύσιμα, οι εταιρείες καθηλώνουν τα αεροπλάνα
- Κεφαλονιά: Μυστήριο με τα όσα έγιναν πριν λιποθυμήσει η Μυρτώ – Θρίλερ με την εμπλοκή και άλλων προσώπων
- Μητσοτάκης: Θέλουμε να δούμε μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση για τη Γάζα
- Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη Δώνη στη Σαουδική Αραβία – Απολύθηκε ο Ρενάρ
