
Ασταμάτητο το ευρώ, νέο ρεκόρ στα 1,4966 δολάρια
Στα 1,4966 δολάρια σκαρφάλωσε την Παρασκευή το ευρώ, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε με αφορμή σχόλια μέλους του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
27
Στα 1,4966 δολάρια σκαρφάλωσε την Παρασκευή το ευρώ, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε με αφορμή σχόλια μέλους του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Λίγο μετά τις 13:00 το ευρώ είχε υποχωρήσει στα 1,4798 δολάρια, από 1,4849 αργά την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Από τις αρχές του έτους, το ενιαίο νόμισμα σημειώνει κέρδη 12%.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Φερνάντεθ Ορντόνιεθ είπε ότι βλέπει μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης και ότι δεν επαρκούν τα οικονομικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο της αναταραχής στις χρηματοοικονομικές αγορές.
Τα σχόλια του Ορντόνιεθ υπενθύμισαν στους επενδυτές ότι οι επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ.
Το δολάριο σημείωσε και μεγάλες απώλειες έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, υποχωρώντας στα 107,55 γεν, χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουνίου 2005.
Μεγάλο ρόλο στην πτώση του δολαρίου παίζουν οι προσδοκίες για τα επιτόκια της Fed, εν αναμονή της συνάντησης της 11ης Δεκεμβρίου όπου η αγορά έχει προεξοφλήσει μείωση κατά 0,25% σε 4,25%.
Η Citigroup προβλέπει ότι το βασικό επιτόκιο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα έχει υποχωρήσει σε 3,5% έως τον Μάρτιο του 2008, ενώ η Merrill Lynch πηγαίνει ακόμα πιο μακριά, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2009 θα έχει διαμορφωθεί σε 2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
