
Γενικό «μπλακ άουτ» στην εκπαίδευση στις 26 Νοεμβρίου
Σε κινητοποιήσεις στις 26 Νοεμβρίου εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισαν ήδη απεργία την ημέρα αυτή, ενώ οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές και οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
71
«Κατεβάζουν τα ρολά» στις 26 Νοεμβρίου εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισαν ήδη απεργία την ημέρα αυτή, ενώ οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές και οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και θα προετοιμαστούν για κοινό συντονισμό στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
Όπως γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Τα Νέα, η ΟΛΜΕ αποφάσισε με συντριπτικό ποσοστό 82% των τοπικών ΕΛΜΕ υπέρ της απεργίας.
Όπως τονίζει ο πρόεδρός της, Γρ.Καλομοίρης, ακόμα και σήμερα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας υπάρχουν περίπου 500 κενά εκπαιδευτικών, ενώ τα αιτήματα των καθηγητών αφορούν επίσης τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματά τους, την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους διορισμούς «ημετέρων».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, η απεργία της ερχόμενης Δευτέρας είναι προειδοποιητική και σκοπός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να συντονιστεί και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, εάν η κυβέρνηση δεν επιλύσει τα προβλήματα στα σχολεία.
Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους, που επιμένουν για τη μη εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου και την αύξηση των δαπανών για τα ΑΕΙ, ζήτησαν -μέσω της ΠΟΣΔΕΠ- από πανεπιστημιακούς δασκάλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις που διαθέτουν πανεπιστήμια στις 26 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διπλασιάστηκαν οι εκατομμυριούχοι τραπεζίτες στη Γαλλία την πενταετία 2019-2024
- Η τελική βαθμολογία της Euroleague – Τα ζευγάρια των play off και των play in και όλες οι ημερομηνίες
- Πορτογαλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας
- Πότε παίζουν Παναθηναϊκός – Μονακό για τα πλέι ιν της Euroleague
- Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης
- «Αχ και να ήξερε ο Πούτιν τι τραβάει ο απλός κόσμος» – Influencers στη Ρωσία «ασκούν κριτική» στην κυβέρνηση
