
Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Hewlett-Packard στο δ΄οικονομικό τρίμηνο
Στα 2,16 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Hewlett-Packard στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο (έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου), ενισχυμένα κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.
27
Στα 2,16 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Hewlett-Packard στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο (έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου), ενισχυμένα κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.
Η αύξηση οφείλεται στην υποχώρηση των τιμών επεξεργαστών μνήμης αλλά και στη σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών.
Εξαιρουμένων των έκτακτων επιβαρύνσεων, τα κέρδη της κορυφαίας κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών ανήλθαν σε 86 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά τέσσερα σεντς τις προβλέψεις των αναλυτών που είχαν ερωτηθεί από το Bloomberg.
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 15% στα 28,29 δισ. δολάρια, σχεδόν ένα δισ. δολάρια περισσότερο απ ό,τι προέβλεπε η αγορά.
Η HP κατέχει σήμερα μερίδιο 20% στην παγκόσμια αγορά Η/Υ, έναντι 15% η Dell.
Η πιο κερδοφόρα δραστηριότητα της HP εξακολουθεί να είναι η πώληση μελανιών για εκτυπωτές, από όπου άντλησε το 42% των λειτουργικών της κερδών.
Για την οικονομική χρήση του 2007, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των πωλήσεών της κατά 14% σε σχέση με πέρυσι και διαμόρφωσή τους για πρώτη φορά πάνω από τα 100 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν
- Στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου, τόνισε ο ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βεργίνα
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ
- Θεσσαλονίκη: Σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο – Νέα μηνύματα 112
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
