30

Στην οικία του Αρχιεπισκόπου μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. O πρωθυπουργός έμεινε στην οικία του κ. Χριστόδουλου για μισή περίπου ώρα και αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νωρίτερα, στην οικία του κ. Χριστόδουλου βρέθηκαν μέλη της Ιεράς Συνόδου τα οποία παραπονέθηκαν πως δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου καθώς έμαθαν τα της μεταβάσεώς του στο νοσοκομείο από τα ΜΜΕ.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος βγαίνοντας απο την Αρχιεπισκοπική κατοικία είπε ότι είδε τον κ. Χριστόδουλο πολύ αισιόδοξο, ομιλητικό, με διάθεση να μάθει όλα τα τελευταία νέα γύρω απο τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, τις οποίες άλλωστε παρακολουθεί και ενημερώνεται.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος δήλωσε επίσης ότι είδε τον Αρχιεπίσκοπο αισιόδοξο, ενώ επανέλαβε και εκείνος ότι τον ενημέρωσαν για όλα τα ζητήματα της Εκκλησίας.

Η υγεία του Αρχιεπισκόπου έχει παρουσιάσει μικρή επιδείνωση.

Η μικρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του άλλωστε ήταν ο λόγος, για τον οποίο ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας δεν κατάφερε να παραστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία και λίγο αργότερα επέστρεψε σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να διακοπεί η θεραπεία του, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ