26

Με τον Βαγγέλη Μάντζιο να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώθηκε η εθνική εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων των προκριματικών του EURO 2008 απέναντι στη Μάλτα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (17/11) και την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη την επόμενη Τετάρτη (21/11).

Χωρίς το άγχος της πρόκρισης οι διεθνείς κάλεσαν τους φιλάθλους στο γήπεδο. «Αυτή η κατάσταση μας κάνει περήφανους, τη στιγμή που άλλες ομάδες, όπως η Αγγλία… χαροπαλεύει για να προκριθεί. Αυτό το γεγονός λέει από μόνο του πολλά. Οφείλουμε να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που απομένουν γιατί μετρούν οι βαθμοί εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ κι αυτό αποτελεί κίνητρο. Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Καλύτερη πρόσκληση για τον κόσμο είναι το διπλό που κάναμε στην Τουρκία. Τους περιμένουμε να έρθουν να πανηγυρίσουν αυτή τη νίκη-πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών που θα δώσουμε στην πατρίδα».

Για την κλήρωση των ομίλων του EURO, σχολίασε: «Η κλήρωση θα έρθει στην ώρα της. Οποιοσδήποτε αντίπαλος, με τον οποίο θα κληρωθούμε, καλώς να έρθει. Αυτό που προέχει είναι να τελειώσουμε το γκρουπ όπως μας αξίζει».

Ο Βαγγέλης Μάντζιος από την πλευρά του δήλωσε για την κλήση του την τελευταία στιγμή: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να είναι στην Εθνική. Η ομάδα έχει προκριθεί. Αν χρησιμοποιηθώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα αποτελεί πρόκληση για μένα η συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

Από τη σημερινή συγκέντρωση απουσίαζε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έλαβε άδεια από τον Ότο Ρεχάγκελ και θα ενσωματωθεί αύριο στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.


Το απόγευμα της Τρίτης οι ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ θα προπονηθούν σε ανοικτή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Δεν προπονήθηκε ο Σαλπιγγίδης

Την πρώτη προπόνησή της πραγματοποίησε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η Εθνική. Το πρόγραμμα εκγύμνασης δεν ακολούθησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο (έκανε θεραπεία). Ο Βασίλης Τοροσίδης θα ενσωματωθείτην Τετάρτηστην αποστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ