Ανησυχούν τους Ρουμάνους μετανάστες στην Ιταλία δύο δολοφονίες συμπατριωτών τους
Ανήσυχοι είναι οι Ρουμάνοι μετανάστες που κατοικούν στην Ιταλία μετά την δολοφονία δύο συμπατριωτών τους, περιστατικά που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν με την δολοφονία Ιταλίδας τον Οκτώβριο για την οποία ως δράστης φέρεται Ρουμάνος Ρομ.
95
Ανήσυχοι είναι οι Ρουμάνοι μετανάστες που κατοικούν στην Ιταλία μετά την δολοφονία δύο συμπατριωτών τους, περιστατικά που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν με την δολοφονία Ιταλίδας τον Οκτώβριο για την οποία ως δράστης φέρεται Ρουμάνος Ρομ.
Οι Αρχές και η κοινή γνώμη φοβούνται ακόμη το ξέσπασμα κύματος ξενοφοβικής βίας κατά των Ρουμάνων μεταναστών ενώ με αφορμή της απελάσεις Ρουμάνων από την ιταλική κυβέρνηση ξέσπασε πολιτική διαμάχη στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία γυναίκα 36 ετών βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μιλάνο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από κακώσεις στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο και όχι από την πυρκαγιά. Εκτός από την περίπτωση δολοφονίας λόγω ξενοφοβίας, εξετάζεται η περίπτωση να πρόκειται για έγκλημα ζηλοτυπίας.
Την Κυριακή, βρέθηκε στη Νάπολη το πτώμα Ρουμάνου 31 ετών, ο οποίος κατά την αστυνομία, δολοφονήθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομοεθνών του αν και δεν αποκλείονται τα ξενοφοβικά κίνητρα και σε αυτήν την περίπτωση. Σύμφωνα με Ρουμάνους αστυνομικούς, το θύμα πυροβολήθηκε από δράστη σε διερχόμενο αυτοκίνητο.
Ταυτόχρονα, το πρωί της Δευτέρας ένας Ρουμάνος μεταφέρθηκε αναίσθητος σε νοσοκομείο της Ρώμης αφού δέχτηκε επίθεση από αγνώστους.
Η ρουμανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις υποθέσεις.
Διαμάχη στο Ευρωκοινοβούλιο
Η ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και τη ρουμάνία επεκτάθηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο όπου η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονή του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από διαφωνίες που είχε με τους Ρουμάνους συναδέλφους της σχετικά με τις απελάσεις και επιθυμεί την ένταξη στην ομάδα των ευρωβουλευτών χωρίς κόμμα.
Στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ ανέφερε ότι «Αποφάσισα να εγκαταλείψω την ομάδα Ταυτότητα-Παράδοση-Κυριαρχία λόγω των άκαιρων και υβριστικών δηλώσεων που χρησιμοποίησε ο Κορνέλιους Βαντίμ Τουντόρ επικεφαλής των πέντε ρουμάνων ευρωβουλευτών μελών της ομάδας.
«Το να κατηγορεί για ξενοφοβία και μη ανοχή κάποιον σαν εμένα που έχω καταγγείλει τα γεγονότα που συνέβησαν την μαύρη περίοδο της Ιταλίας δείχνει ότι ο κύριος αυτός δεν έχει καθόλου επιχειρήματα» συνεχίζει η ευρωβουλευτής.
Με αφορμή την δολοφονία της Ιταλίδας, η Αλεσάντρα Μουσολίνι είχε δηλώσει ότι «μπροστά σε μια τέτοια βαρβαρότητα πρέπει να κληθεί ο Ρουμάνος πρεσβευτής να εγκαταλείψει τη χώρα και να θεωρηθούν όλοι οι ρουμάνοι πολίτες ως ανεπιθύμητα πρόσωπα» προκαλώντας την αντίδραση των Ρουμάνων ευρωβουλευτών.
Απελάσεις από την Ιταλία και άλλες χώρες
Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της Ιταλίδας τον Οκτώβριο, απελάθηκαν δεκάδες Ρουμάνοι μετανάστες σε εφαρμογή έκτακτων μέτρων ενώ η ρουμανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας 123 Ρουμάνοι απελάθηκαν από ευρωπαϊκά κράτη σε διάστημα δέκα ημερών. Από τους απελαθέντες, 50 προέρχονταν από την Ιταλία, με τους υπόλοιπους από τη Γαλλία, την Ελβετία και το Βέλγιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανιά: Σύλληψη 19χρονου για όπλα στα Σφακιά
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Ρόδος: Στο εδώλιο 56χρονος από την Κω για αδικήματα σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του
- Φύκια για μεταξωτές κορδέλες: Τελικά, πήρε ή όχι «Χρυσή Κάρτα Τραμπ» η Νίκι Μινάζ;
- Συγκίνηση στη Βουλή για τα Ίμια «Ο Τάκης ήταν το άλλο μου μισό, νιώθω υπερήφανος για εκείνον», λέει ο αδερφός Βλαχάκου
- BHMAGAZINO: Μια θεαματική φωτογράφιση με το απόλυτα chic ski style


