
Στόχος του Πεσέιρο είναι να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός την πρώτη θέση
Ο Ζοζέ Πεσέιρο χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος έκαναν το καλύτερο εφετινό παιχνίδι τους. «Ο μεγάλος στόχος για μας δεν είναι ότι φτάσαμε στην κορυφή, αλλά να διαχειριστούμε την πρώτη θέση» είπε ο Πορτογάλος για την επόμενη μέρα της ομάδας του.
89
Ο Ζοζέ Πεσέιρο χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος έκαναν το καλύτερο εφετινό παιχνίδι τους. «Ο μεγάλος στόχος για μας δεν είναι ότι φτάσαμε στην κορυφή, αλλά να διαχειριστούμε την πρώτη θέση» είπε ο Πορτογάλος για την επόμενη μέρα της ομάδας του, ενώ ζήτησε συγνώμη από τους διαιτητές για τη συμπεριφόρά του σε μερικές στιγμές του παιχνιδιού.
«Ήταν μια δίκαιη νίκη και πολύ δύσκολη γιατί και οι δύο ομάδες ήταν καλές. αξίζαμε άλλο ένα γκολ για να τελειώσουμε πιο ήρεμα το ματς. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, οι οποίοι έπαιξαν καταπληκτικά. Για 45 λεπτά παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάναμε το καλύτερο φετινό παιχνίδι και δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να κάνει ευκαιρία. Είχαμε θέληση να κλέψουμε την μπάλα κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και το κάναμε πολλές φορές με επιτυχία» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ζοσέ Πεσέιρο για το ντέρμπι και συμπλήρωσε:
«Δυστυχώς δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν άξιζε η ΑΕΚ με βάση την εικόνα του ματς. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πιο συγκροτημένα παρότι δημιουργήσαμε φάσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους, ενώ θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους διαιτητές γιατί παρασύρθηκα και δεν αρμόζει σε προπονητή αυτού του επιπέδου. Δεν ξέρω αν θα τη δεχτούν, αλλά ζητάω συγνώμη. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα που ήταν ισοπαλία, αλλά είναι μεγάλη ομάδα».
Σε ερώτηση τι σημαίνει από πλευράς ψυχολογίας η άνοδο του Παναθηναϊκού στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Ζοσέ Πεσέιρο επεσήμανε:
«Είναι καλό ότι βρεθήκαμε στην κορυφή. Θεωρώ ότι μας αξίζει. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε στα επτά τελευταία ματς και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους. Έχουμε σε 13 ματς απολογισμό (11-1-1) και τέρματα (27-4). Θεωρώ ότι τα νούμερα δείχνουν ότι αξίζουμε την κορυφή αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά ακόμη δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Πρέπει να έχουμε στη συνέχεια περισσότερο κίνητρο και περισσότερη συγκέντρωση για να βελτιωθούμε. Το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στην 8η αγωνιστική και έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά και προσπάθεια».
Σχετικά με την κυκλική χρησιμοποίηση παικτών και την απόφασή του να ξεκινήσει τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο Ζοζέ Πεσέιρο είπε:
«Πιστεύω σε όλους τους παίκτες και από εκει και πέρα με τη δουλειά τους αξίζουν τη δική μας εμπιστοσύνη. Παράλληλα, πάντα σε σχέση με τις συνθήκες του αγώνα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε την ένταση μας στο ματς. Εχουμε παίκτες πάνω κάτω με την ίδια ποιότητα και όσοι δεν παίζουν την Πέμπτη μπορούν να δώσουν την ίδια ένταση την Κυριακή.
» Από τη στιγμή που έχουν καλή ψυχολογία, φυσική κατάσταση και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τότε παίζουν. Ο Μάντζιος δεν έπαιξε γιατί οι υπόλοιποι ήταν κουρασμένοι, αλλά επειδή έχει την ποιότητα να παίξει. Επιπλέον, ξέραμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πιέσουμε όπως θέλαμε με τους παίκτες που αγωνίστηκαν την Πέμπτη».
Και συμπλήρωσε:
«Όπως η ήττα στην Τρίπολη δεν έπρεπε να μας καταρρακώσει, έτσι τώρα πρέπει να έχουμε την ευθύνη να διαχειριστούμε τις συνεχόμενες νίκες. Είναι το ίδιο δύσκολο να διατηρήσουμε την ομάδα σε ψυχολογική ισορροπία είτε προέρχεται από ήττα είτε από νίκες. Ο μεγάλος στόχος για μας δεν είναι ότι φτάσαμε στην κορυφή, αλλά να διαχειριστούμε την πρώτη θέση. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, ταπεινότητα και νοοτροπία θα συνεχίζουμε για πολύ ψηλά.
» Επιπλέον, είναι δύσκολο για τους παίκτες που έχουν παίξει την Πέμπτη και είχαν καλή απόδοση να μένουν την Κυριακή εκτός αποστολής. Αυτό σημαίνει ότι έχουν βάλει πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον το καλό της ομάδας».
Για τον κόσμο που γέμισε πρώτη φορά τη Λεωφόρο, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε:
«Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι ξέρουν πότε θέλουμε να γεμίσουν το γήπεδο. Μας έδωσαν ώθηση να δώσουμε κάτι παραπάνω και με αυτή την ώθηση οι παίκτες ξεπέρασαν την κούραση. Η στήριξή τους ήταν εκπληκτική και πρέπει να το κρατήσουμε γεμάτο μέχρι το τέλος. Οχι μόνο στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά σε όλα τα ματς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Τι γίνεται όταν το χιούμορ είναι πιο δυνατό απ’ τον πολιτικό λόγο
- Εντυπωσιακό κορέο των οπαδών του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (vid, pics)
- Brain drain: Η «αιμορραγία» των πτυχίων συνεχίζεται – Ιστορικό υψηλό το 2025
- Γιατί το 2026 σηματοδοτεί το τέλος των social media όπως τα ξέραμε
- Άρης – ΟΦΗ 3-1: Νικητής ξανά, με ηγέτη τον Κουαμέ!
- LIVE: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ



