Διαβεβαιώσεις Τουσκ σε Μπαρόζο για φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική της Πολωνίας
Εν όψει της ανάληψης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ο φιλελεύθερος Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, διαβεβαιώνοντας για φιλο-ευρωπαϊκή στροφή της Πολωνίας μετά από διετή διακυβέρνηση των διδύμων Καζίνσκι.
Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ υποσχέθηκε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο να ασκήσει μια «πιο φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική» σε σχέση με αυτήν που άσκησαν τα τελευταία δυο χρόνια οι αδελφοί Καζίνσκι.
«Βεβαιώνω ότι αυτός ο φιλο-ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Πολωνίας θα είναι ακόμα πιο έντονος» τόνισε ο Τουσκ κατά τη συνάντηση που είχε στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Πρόκειται για την πρώτη σημαντική συνάντηση του Τουσκ μετά τη νίκη της φιλελεύθερης Πλατφόρμας των Πολιτών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία που διεξήχθησαν στις 21 Οκτωβρίου. Ο ηλικίας 50 ετών Τουσκ αναμένεται να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προς το τέλος της εβδομάδας.
Ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος έφθασε στη Βαρσοβία για να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ της Εμπορικής Σχολής της Βαρσοβίας, συνεχάρη τον Τουσκ για τη νίκη του κόμματός του.
«Έχουμε ανάγκη από το δυναμισμό των νέων κρατών-μελών της ΕΕ και η Πολωνία διαθέτει τέτοιο δυναμισμό. Η Πολωνία θα ωφεληθεί από την ένταξή της στην ΕΕ και η ΕΕ θα ωφεληθεί από μια Πολωνία δημιουργική, δυναμική και ευρωπαϊκή» τόνισε ο Μπαρόζο.
Ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτηση της κυβέρνησής του στη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο, επισφραγίζοντας τη λήξη 16 μηνών κυριαρχίας των δίδυμων Καζίνσκι. Ο πρόεδρος, Λεχ, έχει πάντως φροντίσει να θυμίσει στη νέα κυβέρνηση πως έχει δικαίωμα βέτο και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει…
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας