
Τα Τρίκαλα και το Πανόραμα «ξεφορτώθηκαν» την παρέα του Ηρακλή, παρελθόν ο Βουρνάς
Τρίκαλα και Πανόραμα παρέμειναν στην κορυφή της Α2 μπάσκετ, μετά την επικράτησή τους με 68-67 επί του Ιωνικού Λαμίας και με 74-59 επί του Ηρακλή στο «Ιβανώφειο», αντίστοιχα. Πλέον, ο «Γηραιός» ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1 βαθμό διαφορά από τους δύο πρωτοπόρους, μαζί με τη Δάφνη και το Παγκράτι. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Πατρών ο Νίκος Βουρνάς.
66
Τρίκαλα και Πανόραμα παρέμειναν στην κορυφή της Α2 μπάσκετ, μετά την επικράτησή τους με 68-67 επί του Ιωνικού Λαμίας και με 74-59 επί του Ηρακλή στο «Ιβανώφειο», αντίστοιχα. Πλέον, ο «Γηραιός» ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1 βαθμό διαφορά από τους δύο πρωτοπόρους.
Μαζί του ισοβαθμούν η Δάφνη και το Παγκράτι. Η πρώτη επικράτησε εντός έδρας του Περιστερίου με 80-77, ενώ το Παγκράτι πέτυχε νίκη 67-61 επί του Παλαιού Φαλήρου εκτός έδρας.
Στην 3η θέση με 9 βαθμούς, εκτός από το Περιστέρι, το Παλαιό Φάληρο και τον Ιωνικό Λαμίας βρίσκονται επίσης Πανερυθραϊκός και Ξάνθη με τον πρώτο να επικρατεί, 83-67, της Ξάνθης εντός έδρας.
Από 9 βαθμούς έχουν επίσης Χαλκίδα και ΜΕΝΤ, αφού οι Χαλκιδαίοι έδωσαν… ηχηρό χαστούκι στον Απόλλωνα μέσα στην Πάτρα, 67-47, ενώ η ΜΕΝΤ υποχρέωσε στην 6η ήττα του σε ισάριθμες αγωνιστικές τον Ηλυσιακό. Με 8 βαθμούς ακολουθούν ICBS και Σπόρτιγκ, καθώς το κολλέγιο επιβλήθηκε 90-69 στα Πατήσια του Σπόρτιγκ και τον «έπιασε» στο βαθμολογικό πίνακα.
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Πατρών αποτελεί ο Νίκος Βουρνάς. Μόλις 6 αγωνιστικές μετά το εναρκτήριο τζάμπολ της Α2 ανδρών στο μπάσκετ, ο Νίκος Βουρνάς υπέβαλετην παραίτησή του στη διοίκηση των Αχαιών. Αιτία η 5η ήττα του Απόλλωνα σε 6 αγώνες στην Α2, καθώς ομάδα της Πάτρας γνώρισε τη συντριβή στο γήπεδό της με 47-67 από τη Χαλκίδα.
Ο Νίκος Βουρνάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Πατρών το καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό του συλλόγου στην Α2. Ο ίδιος προερχόταν από επιτυχημένες χρονιές με τη συμπολίτισσα Ολυμπιάδα, την οποία είχε οδηγήσει από τις χαμηλές κατηγορίες στην Α1 ανδρών. Πέρυσι, τη σεζόν 2006-07, ο Βουρνάς έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός προπονητής στην Α1 στον πάγκο της Ολυμπιάδας (πρώτη του συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια) και κατάφερε να την διατηρήσει στην μεγάλη κατηγορία, αξιώνοντας ακόμη και την είσοδο στα πλέι οφ, κάτι που δεν επετεύχθη στο τέλος. Διαφωνία, όμως με τον πρόεδρο της Ολυμπιάδας Νίκο Μπογονικολό είχαν ως συνέπεια να χωρίσουν οι δρόμοι Ολυμπιάδας και Βουρνά μετά από πολλά χρόνια και επιτυχίες.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Απόλλων Πατρών-Χαλκίδα 47-67
Ηρακλής-Πανόραμα 59-74
Δάφνη-Περιστέρι 80-77
Πανερυθραϊκός-Ξάνθη 83-67
ΜΕΝΤ-Ηλυσιακός 71-61
Π. Φάληρο-Παγκράτι 61-67
Σπόριτγκ-ICBS 68-90
Τρίκαλα 2000-Ιωνικός Λαμίας 68-67
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Τρίκαλα 2000 11
Πανόραμα 11
Ηρακλής 10
Δάφνη 10
Παγκράτι 10
Ιωνικός Λαμίας 9
Πανερυθραϊκός 9
Ξάνθη 9
Παλαιό Φάληρο 9
Περιστέρι 9
ΜΕΝΤ 9
ΑΓΕ Χαλκίδας 9
ICBS 8
Σπόρτιγκ 8
Απόλλων Πατρών 7
Ηλυσιακός 6
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live: Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στο Diamond League του Λονδίνου
- Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο φιλικό με τον Άγιαξ (pic)
- Gilmore Girls: Το ποσό που πωλείται το σπίτι της σειράς
- Κρήτη: Αγωνία για 17χρονη που αγνοείται από τις 10 Ιουλίου – Εκδόθηκε Missing Alert
- Σκύλος και καλοκαίρι: Γιατί το κλιματιστικό δεν είναι η μόνη λύση ενάντια στον καύσωνα
- Γερμανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των CDU/CSU, λόγω αντιδράσεων για την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας

