Υψηλά επίπεδα διαφθοράς διαπιστώνονται στις προμήθειες του αμερικανικού Στρατού
Οξύτατη κριτική δέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τρόπο που διαχειρίζονται συμβόλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο για την τροφοδοσία των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
28
Οξύτατη κριτική δέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τρόπο που διαχειρίζονται συμβόλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο για την τροφοδοσία των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Ανεξάρτητη επιτροπή που ερεύνησε το σύστημα των προμηθειών αυτών, διαπίστωσε υψηλά επίπεδα διαφθοράς και σπατάλης, έλλειψη επαρκούς επίβλεψης και ανεπάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού.
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε «συγκλονισμένος» από την έκθεση και διαβεβαίωσε ότι το Πεντάγωνο θα ακολουθήσει τις προτάσεις της επιτροπής.
«Συνήθως χρειάζεται μία κρίση για να γίνουν αλλαγές. Έχουμε μία κρίση και μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές» είπε ο κ. Γκέιτς.
Ο αμερικανικός Στρατός, από την πλευρά του, δηλώνει ότι έχει κινήσει ποινικές διαδικασίες για 83 υποθέσεις που σχετίζονται με απάτη στα συμβόλαια προμηθειών και έκανε λόγο για ερευνούμενες περιπτώσεις δωροδοκίας ύψους 15 εκατ. δολαρίων.
Η επιτροπή δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εντούτοις, όπως μεταδίδει το BBC, επισημαίνει ότι η έλλειψη επίβλεψης και ο μικρός αριθμός του προσωπικού για τις ολοένα αυξανόμενες προμήθειες του Στρατού δημιουργούν «προβλήματα στο σύστημα».
Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, μόνο το μισό προσωπικό που ασχολείται με τα συμβόλαια αυτά έχει τα απαραίτητα προσόντα για την εργασία αυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX από την Τουρκία
- Κλινική απόδειξη για μια Ελληνική Καινοτομία
- Στον κλοιό της Kristin η χώρα – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα
- Live Streaming: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League
- Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την απώλεια του Δημάρχου Φιλιατών
- Ελένη Βουλγαράκη: Με κλάματα στην τελευταία εκπομπή, πριν την Πορτογαλία