Επίδειξη δύναμης της αντιπολίτευσης της Γεωργίας κόντρα στον Μιχαήλ Σαακασβίλι
Με τη μεγαλύτερη εσωτερική πρόκληση στην τετραετή προεδρική του θητεία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι. Η αντιπολίτευση διαδηλώνει μαζικά, ζητώντας τη δημοκρατική αποπομπή της «διεφθαρμένης» και «αυταρχικής» διακυβέρνησης.
Με τη μεγαλύτερη εσωτερική πρόκληση στην τετραετή προεδρική του θητεία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι. Η αντιπολίτευση διαδηλώνει μαζικά, ζητώντας τη δημοκρατική αποπομπή της «διεφθαρμένης» και «αυταρχικής» διακυβέρνησης.
Περισσότεροι από 50.000 υποστηρικτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων διαδηλώνουν ενάντια στον Μιχαήλ Σαακασβίλι στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση εναντίον του, και ταυτόχρονα στη σημαντικότερη που λαμβάνει χώρα στη Γεωργία από την Επανάσταση των Ρόδων που έφερε στην εξουσία τον Σαακασβίλι πριν από τέσσερα χρόνια.
Οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι από το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Κοινοβούλιο στην Τιφλίδα. Ώρα με την ώρα ο αριθμός τους αυξάνεται και οι διοργανωτές εκτιμούν ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχουν φθάσει τις 100.000.
Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της και προειδοποιεί την αντιπολίτευση να μην προκαλέσει χάος. «Τα αιτήματα της αντιπολίτευσης δεν είναι σοβαρά. Η ημερομηνία των εκλογών δεν θα αλλάξει» διεμήνυσε ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος του Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Τα μέχρι πρότεινος αδύναμα και διχασμένα κόμματα της αντιπολίτευσης σχημάτισαν ενιαίο μέτωπο τον περασμένο μήνα και ξεκίνησαν εθνική εκστρατεία με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών (οι εκλογές προβλέπονται κανονικά το φθινόπωρο του 2008).
Πιστεύουν ότι θα νικήσουν εάν στηθούν κάλπες στη χώρα, ελπίζοντας ότι θα εισπράξουν εκλογικά τη δυσαρέσκεια για τη φτώχεια στη Γεωργία, η οποία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από χρόνια μετασοβιετικής οικονομικής εξασθένησης, αστάθειας και εμφυλίου πολέμου.
Η αντιπολίτευση αρνείται ότι προσπαθεί να επιφέρει κοινωνική αναταραχή. «Δεν καλούμε τον κόσμο σε επανάσταση, ζητούμε από τον κόσμο να διαδηλώσει» δηλώνει βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος. Η αντιπολίτευση επιμένει ότι δεν θα σταματήσει να διαδηλώνει έως ότου οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σημειώνει το BBC.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας