Αυξάνονται οι νεκροί στη Δομινικανή Δημοκρατία από την τροπική καταιγίδα Νοέλ
Σε περισσότερους από 90 υπολογίζονται οι νεκροί σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Νοέλ στο πέρασμά της από την περιοχή. Χαρακτηριστικά, δύο ποταμοί υπερχείλισαν και «κατάπιαν» μεγάλο τμήμα ενός χωριού.
Σε περισσότερους από 90 υπολογίζονται οι νεκροί σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Νοέλ στο πέρασμά της από την περιοχή την Τετάρτη.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι δύο ποταμοί υπερχείλισαν και «κατάπιαν» μεγάλο τμήμα ενός χωριού.
Οι ποταμοί Ελ Ντουέι και Αΐνα υπερχείλισαν μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και παρέσυραν στα ορμητικά νερά τους τουλάχιστον 25 ανθρώπους, ενώ άλλα 50-100 άτομα αγνοούνται και δεκάδες οικογένειες έμειναν άστεγες στο χωριό Βίγια Αλταγκράσια, 42 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, Σάντο Ντομίνγκο.
Σύμφωνα με επιζώντες, περισσότερα από 200 σπίτια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,