
Νοοτροπία μεγάλης ομάδας ζήτησε ο Σάντος κόντρα στον Ολυμπιακό
Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος προς τους παίκτες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του «την πρέπουσα νοοτροπία, αυτή δηλαδή της μεγάλης ομάδας», προσέθεσε όμως ότι «δέκα φορές να παίξουμε στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, θα χάσουμε στις οκτώ και θα κερδίσουμε στις δύο».
89
Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος προς τους παίκτες του.
Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του «την πρέπουσα νοοτροπία, αυτή δηλαδή της μεγάλης ομάδας», προσέθεσε όμως ότι «δέκα φορές να παίξουμε στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, θα χάσουμε στις οκτώ και θα κερδίσουμε στις δύο».
Ειδικότερα ο Σάντος είπε στους παίκτες του:
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, εφόσον όμως μπούμε με τη πρέπουσα νοοτροπία, αυτή δηλαδή της μεγάλης ομάδας, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι έχουμε τις ικανότητες και το έχουμε αποδείξει. Πρέπει να είμαστε καλοί σε ομαδικό επίπεδο και να μπούμε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο ως ίσος προς ίσο.
» Πρέπει να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες. Πρόκειται για δύο τεράστια σωματεία. Οφείλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές. Δέκα φορές να παίξουμε στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, θα χάσουμε στις οκτώ και θα κερδίσουμε στις δύο. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε για να χάσουμε.
» Αντιθέτως, θα πάμε για να κερδίσουμε. Μην παρεξηγείται αυτά που λέω, απλά θέλω να μιλάω με σοβαρότητα και να βλέπω τη πραγματικότητα. Οι προοπτικές να προχωρήσεις βλέποντας την αλήθεια είναι μεγαλύτερες από το να ζεις με ψευδαισθήσεις. Ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας πρώτα ποιοι είμαστε και μετά να πούμε ’βεβαίως και πάμε στο Καραϊσκάκη για να κερδίσουμε, γιατί φυσικά και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα».
Επαναλαμβάνω όμως ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τα αμυντικά λάθη του παρελθόντος και να μπούμε με σωστή αγωνιστική νοοτροπία για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Οι παίκτες μας πιστεύουν στις δυνάμεις τους και είναι αποφασισμένοι να μπουν στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο ως ίσο προς ίσο».
Ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε εκ νέου να πιστέψει ο κόσμος στους ποδοσφαιριστές και έπλεξε το εγκώμιο του Στέλιου Ηλιάδη, ο οποίος είχε βρεθεί στο… μάτι του κυκλώνα.
«Είναι φανταστικός όταν αγωνίζεται, με μεγάλη προσπάθεια και ζήλο και επιδεικνύει επαγγελματισμό. Η εμφάνισή του με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ήταν υποδειγματική και έκανε πραγματικά ότι είχαμε πει. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μερικούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα και θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στο να βελτιώσουμε την ομάδα τους απόδοση. Όταν καταφέρουμε και ενσωματώσουμε τη ποιότητά τους στο σύνολο, τότε οι πόθοι του κόσμου θα γίνουν πραγματικότητα» κατέληξε.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ρούουντ Κνολ ακολούθησε το ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, ο Λάμπρος Βαγγελής παραμένει εκτός σχεδίων λόγω τραυματισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβίαση της εκεχειρίας
- Μικ Τζάγκερ: Τι λέει για τη συνεργασία των Rolling Stones με τον Ρόμπερτ Σμιθ
- Μισιρλή στο «in»: «Είναι μεγάλο βάρος να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού»
- Σε ειδικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
- Investigations Into Lefkada Sea Drone Continue
- Παίζει κανονικά το ματς με την Μπασκόνια η Βαλένθια – Πώς θα παραταχθούν οι «νυχτερίδες»

