95

Η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο ανέβαλε αιφνιδίως τα σχέδιά της να επισκεφτεί το Ντουμπάι επικαλούμενη φήμες ότι ο πρόεδρος της χώρας στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ σκοπεύει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Την πληροφορία τής μετέδωσαν συνεργάτες της, οι οποίοιτόνισαν ότι ο Μουσάραφ μπορεί να κηρύξει στρατιωτικό νόμο αν το Ανώτατο Δικαστήριο κηρύξει την πρόσφατα εκλογική νίκη του Μουσάραφ αντισυνταγματική.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι σκόπευε να επισκεφτεί τον σύζυγό και τα παιδιά της.

Η Μπούτο ζήτησε από την κυβέρνηση να τηρήσει οποιαδήποτε απόφαση εκδώσει το δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα δεχτεί την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Μπεναζίρ Μπούτο στις 18 Οκτωβρίου έγινε στόχος βομβιστικήςεπίθεσης αυτοκτονίας. Η ίδια δεν τραυματίστηκε αλλά σκοτώθηκαν 140 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να την υποδεχτούν μετά από οκτώ χρόνια εξορίας.

Ανώτατος δικαστικός της χώρας εξέφρασε την δυσφορία του για την αργή πορεία των κυβερνητικών ερευνών και υποσχέθηκε να ξεκινήσει την δική του έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press