28

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε μικρή απόσταση από το στρατιωτικό αρχηγείο του Πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ.

Ο Π.Μουσάραφ ήταν στο γραφείο του και δεν έχει τραυματιστεί, όπως διαβεβαίωσε υπουργός της πακιστανικής κυβέρνησης. Αργότερα, συνέχισε κανόνικά το πρόγραμμά του

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το αρχηγείο του Π.Μουσάραφ, στην πόλη Ραβαλπίντι, λίγα χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης, Σαούντ Αζίζ, νεκροί είναι τρεις αστυνομικοί, τρεις περαστικοί και ο βομβιστής. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 18 εκ τους οποίους οι 14 είναι αστυνομικοί.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο το τελευταίο διάστημα στο Πακιστάν. Υπεύθυνοι είναι συνήθως ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μουσάραφ αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την επίθεση.

Στις 18 Οκτωβρίου, επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κατά της αυτοκινητοπομπής της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, κατά την επιστροφή της στη χώρα έπειτα από οκτώ χρόνια εξορίας. Περισσότεροι από 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκείνη την επίθεση.

Στην πόλη Ραβαλπίντι, δύο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 60. Πολλά από τα θύματα επέβαιναν σε λεωφορείο του υπουργείου Αμυνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ