Μακελειό από επίθεση αυτοκτονίας κατά ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας
Τριάντα Ιρακινοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης βόρεια της Βαγδάτης, σε μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Στον έλεγχο των Ιρακινών παραδόθηκε η Κερμπάλα.
28
ΤριάνταΙρακινοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης βόρεια της Βαγδάτης, σε μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
Ο βομβιστής μπήκε με τη μοτοσικλέτα του στο κέντρο που στεγάζει μία μονάδα άμεσης αντίδρασης των ιρακινών αρχών, στη διάρκεια της πρωινής εκπαίδευσης, και ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Όπως σημειώνει το Reuters, οι λεπτομέρειες της επίθεσης δεν είναι ξεκάθαρες, καθώς όλοι όσοι θα μπορούσαν να ήταν μάρτυρες των γεγονότων είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν βαριά.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε είκοσι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί.
Η βάση βρίσκεται στην πόλη της Μπακούμπα, της επαρχίας Ντιγιάλα, όπου δρουν πυρήνες της Αλ Κάιντα και πολλές ομάδες ανταρτών.
Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η Αλ Κάιντα έχει απειλήσει με επιθέσεις εναντίον σουνιτών οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, έχουν συμμαχήσει με τις αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Ντιγιάλα.
Σε ανάλογη επίθεση τον περασμένο μήνα σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο αστυνομικός διευθυντής της Μπακούμπα.
Όπως έγινε γνωστό, ένας Αμερικανός αξιωματικός, ο ταξίαρχος Τζέφρεϊ Ντόρκο του Σώματος των Μηχανικών, τραυματίστηκε τη Δευτέρα από έκρηξη βόμβας όταν η αυτοκινητοπομπή του κινούνταν στη βόρεια Βαγδάτη. Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμό αξιωματικό που γίνεται στόχος επίθεσης από την αρχή του πολέμου το 2003.
Διακομίστηκε εκτός Ιράκ για την θεραπεία του και, όπως ανακοινώνουν οι στρατιωτικές Αρχές, είναι σε σταθερή κατάσταση χωρίς να απειλείται η ζωή του.
Εν τω μεταξύ, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νουρί αλ Μαλίκι παρέστη τη Δευτέρα στις εκδηλώσεις για την ανάληψη από την ιρακινή κυβέρνηση του ελέγχου της επαρχίας Κερμπάλα, νότια της Βαγδάτης, μιας περιοχής που μέχρι τώρα βρισκόταν υπό αμερικανική διοίκηση.
Η ιερή πόλη των σίτων είναι η όγδοη από τις 18 επαρχίες του Ιράκ, της οποίας τη διοίκηση παραδίδουν οι ΗΠΑ στους Ιρακινούς. Η διαδικασία αυτή άρχισε το καλοκαίρι του 2006.
* Η αστυνομία του Ιράκανακοίνωσε ότι βρέθηκανείκοσι ακέφαλα πτώματακοντά σε αστυνομικό τμήμα, δυτικά της Μπακούμπα. Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον κλοιό της Kristin η χώρα – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα
- Live Streaming: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League
- Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την απώλεια του Δημάρχου Φιλιατών
- Ελένη Βουλγαράκη: Με κλάματα στην τελευταία εκπομπή, πριν την Πορτογαλία
- Φρίκη στις Σέρρες: 56χρονος κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη 78χρονη θεία του
- Wet Hankies Antibacterial Extra Safe. Η αντιβακτηριδιακή προστασία που εμπιστεύεστε!
- «Γίνε ο γονιός που θέλεις να είσαι» – Δωρεάν βιωματικό εργαστήριο για γονείς από τον Δήμο Πειραιά
- «Παρακολουθεί την περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν ο Άρης Betsson» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442