Μποϊκοτάρουν οι αντάρτες τις συνομιλίες για τον τερματισμό της κρίσης στο Νταρφούρ
Ξεκινούν το Σάββατο στη Λιβύη οι συνομιλίες ΟΗΕ - Αφρικανικής Ένωσης για τον τερματισμό της κρίσης στο Νταρφούρ. Ωστόσο, οι δύο κυριότερες ομάδες ανταρτών αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τις διαπραγματεύσεις, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει την έναρξη του διαλόγου.
Σε ματαίωση των προγραμματισμένων για αργότερα το Σάββατο συνομιλιών ανάμεσα στα Ηνωμένα Έθνη και την Αφρικανική Ένωση σχετικά με τον τερματισμό της κρίσης στο Νταρφούρ ενδέχεται να οδηγήσει η απόφαση δύο εκ των κυριότερων ομάδων ανταρτών να μποϊκοτάρουν τις διαπραγματεύσεις.
Όπως μεταδίδει το BBC, η απόφαση των δύο συγκεκριμένων ομάδων ανταρτών να απέχουν από το διάλογο για τον τερματισμό του τετραετούς πολέμου σε αυτή τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Σουδάν είναι ειλημμένη, παρά την απειλή κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Πλέον, το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη των διαπραγματεύσεων φαντάζει πολύ πιθανό. Υπενθυμίζεται ότι η ειρηνευτική συμφωνία του 2006 για τον τερματισμό της κρίσης στο Νταρφούρ απέτυχε, καθώς υπεγράφη από την κυβέρνηση του Σουδάν και από μία μόνο ομάδα ανταρτών, όταν στην περιοχή δρουν τουλάχιστον 12.
Στα τέσσερα χρόνια της διένεξης στο Νταρφούρ περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περίπου 2.000.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας